GÜNDEM ÖZETI / 6 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1 - TBMM Genel Kurulunda, 2022 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüsmeler, Meclis Baskani Mustafa Sentop'un yönetiminde baslayacak.

- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, genel kurulda 2022 yili bütçesini sunacak.

- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 2022 Yili Bütçe Kanunu Teklifi üzerine CHP Grubu adina konusacak.

(TBMM/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Türk kadininin seçme ve seçilme hakkini elde etmesinin 87'nci yil dönümü dolayisiyla Anitkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/10.30)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Hayrabolu - Tekirdag Yolu Kandamis - Ortaca Köyleri Kesimi ve Tekirdag Çevre Yolu Muratli Köprülü Kavsak Kolu Açilis Töreni'ne katilacak.

(Tekirdag/11.00)

2-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, kasim ayina iliskin reel efektif döviz kurunu açiklayacak.

(Ankara /14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Katar ziyaretine eslik eden Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Katar Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani Seyh Muhammed Abdurrahman es-Sani ile Türkiye-Katar 7. Yüksek Stratejik Komite Disisleri Bakanlari Hazirlik Toplantisi kapsaminda bir araya gelecek.

(Doha)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1-Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Biz Bir Takimiz" Projesi Açilis Programi'na katilacak.

(Ankara/10.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesi Ittifak Holding Konyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Göztepe-Gaziantep FK maçlariyla tamamlanacak.

(Konya/Izmir/20.00)

3- Spor Toto 1. Lig'de 15. haftanin son iki maçinda MKE Ankaragücü ile Balikesirspor, Nasadoge Menemenspor ile de Ankara Keçiörengücü karsi karsiya gelecek.

(Ankara/Izmir/20.00)

4- TFF 2. Lig'de 16. hafta 3 maçla, TFF 3. Lig 1. Grupta 15. hafta tek maçla tamamlanacak.

5- Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin ve takimdan bir futbolcu, sali günü deplasmanda Almanya'nin Borussia Dortmund takimiyla yapacaklari maça iliskin Signal Iduna Park'ta düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; siyah-beyazli takim son çalismasini da statta yapacak.

(Dortmund/19.30/20.00)

6- Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi B Grubu'nda Pinar Karsiyaka, Israil'in Hapoel Bank Yahav takimini konuk edecek.

(Izmir/20.00)

7- Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasi ÇBK İçel Yenisehir Belediyesi-Hatayspor maçiyla tamamlanacak.

(İçel/14.00)

8- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 11. haftasi Yeni Kiziltepespor-Allpower Akü Cizre Belediyespor maçiyla tamamlanacak.

(Mardin/15.00)

9- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 10. haftasinda MYK Hentbol-Hatayspor maçi yapilacak.

(Ankara/20.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA