Yildizoglu Dünya Sampiyonu Oldu

Dünya Bilek Güresi Federasyonu tarafindan Romanya’nin baskenti Bükres’te düzenlenen Dünya Bilek Güresi Sampiyonasinda Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü Beden Egitimi ve Spor Anabilim Dali yüksek lisans ögrencilerinden Yusuf Ziya Yildizoglu, 65 kilo sag kolda yeniden dünya sampiyonu oldu.

24 Kasim-3 Aralik 2021 tarihleri arasinda düzenlenen sampiyonanin son gününde, büyükler kategorisinde yarisan milli sporcular 3 altin, 4 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazandilar. Milli Takimimizi, genel takim siralamasinda dünya üçüncülügüne tasiyan ekipte Beden Egitimi ve Spor Anabilim Dali yüksek lisans ögrencisi Yusuf Ziya Yildizoglu da yer aldi.

2020 yilinda ilk dünya sampiyonluguna ulasan Yildizoglu, 2021 Dünya Bilek Güresi Sampiyonasinda 5 maç yapti. Son maçinda Rus rakibini geçen Yildizoglu, adini bir kez daha dünya sampiyonluguna yazdirarak, ay-yildiz bayragi göndere çektirdi. Lisansüstü Egitim Enstitüsü Beden Egitimi ve Spor Anabilim Dali yüksek lisans ögrencisi olan Yildizoglu, bundan 8 sene önce basladigi bilek güresi sporunda onlarca kez Türkiye Sampiyonlugu kazandi.

2017 yilinda Avrupa Sampiyonasi’nda bronz madalya elde eden Yildizoglu, 2020 yilinda Dünya Sampiyonluguna ulasmisti. 2020 yilinda ilk kez ulastigi dünya sampiyonlugunun ardindan yaptigi açiklamada, "Ilk kez kazandim ama son olmayacak" diyen Yildizoglu, bu sözünün de geregini yapti. 2021 yilini da Dünya Sampiyonlugu ile geçen Yildizoglu, "Çalismalarimiz devam edecek, ülkemizin adini daha birçok kez buralarda duyuracagiz. Üzerimde emegi olan tüm hocalarima tesekkür ediyorum. Türk Bayragini yeniden göndere çekmenin gururunu yasiyorum" dedi.

Kaynak: İHA