Türkiye Motokros Sampiyonasi'nin 5. Ayagi Edirne'de Basladi

Türkiye LIQUI MOLY Motokros Sampiyonasi'nin 5. ayagi, Edirne'de antrenman ve siralama turlariyla basladi.

Sampiyona programina göre dün yapilmasi gereken ancak Musabeyli köyündeki Edirne Doga ve Motor Sporlari Merkezi parkurunun bazi alanlarinda yogun saganak kaynakli su birikmeleri olmasi sebebiyle bugüne birakilan siralama ile antrenman turlari, MX, Veteran, Senior siniflarinda start aldi.

MX1, MX2, MX Jr, 50cc, 65cc, 85cc kategorilerinde de antrenman ile siralama turlari sonrasi yarislara geçilecek.

Sampiyonada 1. ve 2. etap turlarinda 80 sporcu mücadele edecek.

Dokuz sinifta yilin sampiyonalari belirlenecek organizasyon, ögleden sonra yapilacak ödül töreni ile sona erecek.

Türkiye Motorsporlari Federasyonu Asbaskani Ogün Baysan, gazetecilere yaptigi açiklamada, sezonu sampiyon tamamlayacak sporcularin Edirne'de belli olacagini söyledi.

Yabanci sporcularinda yarislara katilacagini belirten Baysan, "Zorlu bir yaris olacak. Edirne çok bekledi. Edirne'ye yakisacak bir yaris olacak." ifadelerini kullandi.

Yagli güreslerin merkezi olma özelligi tasiyan Edirne'nin son final yarislariyla motor sporlarinin Kirkpinar'ina da ev sahipligi yaptigini dile getiren Baysal, "Edirne bizim için önemli bir kavsak noktasi. Etrafimizdaki ülkeler bizden çok ilerideydi ancak onlari yakaladik. Sinirda bir parkur olmasi çok önemli. Kirkpinar çok basarili bir organizasyon, motokros da baska bir heyecan ve renk getirecek." diye konustu.

Kaynak: AA