Dünya Superbike Sampiyonu Toprak Razgatlioglu, Ödülünü Monako'da Aldi

Dünya Superbike Sampiyonasi'ni (WorldSBK) kazanarak Türkiye'ye bu alanda ilk birincilik kupasini getiren milli motosikletçi Toprak Razgatlioglu, Uluslararasi Motosiklet Federasyonunun (FIM) Monako'da düzenledigi törende ödül aldi.

Sporting Monte-Carlo'da düzenlenen ve Monako Prensi II. Albert'in da katildigi törende, 11 kategoride 2020 ve 2021 yillarinin dünya sampiyonlarina ödülleri verildi.

Dünya Superbike Sampiyonasi'nda 6 kez üst üste sampiyon olan Büyük Britanyali Jonathan Rea'nin serisine son veren ve bu organizasyonda ilk Türk sampiyon sporcu unvanini kazanan Toprak Razgatlioglu, törende ödülünü aldi.

Razgatlioglu, ödülü aldiktan sonra yaptigi kisa açiklamada, burada olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Kendisini destekleyen herkese tesekkür eden Razgatlioglu, tüm sampiyonlari tebrik etti.

Razgatlioglu, FIM Ödül Töreni'ne Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takimlar Kaptani Kenan Sofuoglu'yla birlikte istirak etti.

"FIM tarafindan simdiye kadar düzenlenen en büyük ödül töreni" olarak nitelendirilen geceye Razgatlioglu'nun yani sira 2021 MotoGP sampiyonu Fabio Quartararo, 2020 MotoGP sampiyonu Joan Mir ve 2020 Superbike sampiyonu Jonathan Rea de katildi.

Törende ayrica Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Motokros Sampiyonasi'nda birincilik elde eden Jeffrey Herlings (MXGP), Maxime Renaux (MX2) ve Courtney Duncan da (WMX) yer aldi.

2020 yilindaki ödül töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle iptal edilmisti.

Kaynak: AA