Bayburt'ta Ata Sporu Cirit, Dostluk Müsabakalariyla Yasatiliyor

Bayburt'ta ata sporu cirit, atli spor kulüpleri öncülügünde hafta sonlari düzenlenen turnuvalarla yasatilmaya çalisiliyor.

Ipekyolu ile Çoruh atli spor kulüpleri, dostluk müsabakalari kapsaminda Bayburt Belediyesi cirit sahasinda karsi karsiya geldi.

Çamurlu zeminde hünerlerini sergileyen sporcular, izleyicilerden büyük alkis ve tezahürat alirken, müsabaka alaninda atlarin zaman zaman izleyicilerin arasina dalmasi da heyecan dolu dakikalar yasanmasina neden oldu.

Ipekyolu Atli Spor Kulübü Baskani Ramazan Aydogdu, AA muhabirine, 30 yildir at üstünde cirit oynadigini söyledi.

Kentte ata sporunu yasatmak için her hafta müsabakalar düzenlendiklerini anlatan Aydogdu, "Burada izleyicilere keyifli anlar yasatalim dedik. Tam puanli oynamiyoruz. Yarisi kara cirit olarak devam ediyor ve müsabakayi kazasiz belasiz bitirmeyi amaçliyoruz. Devre arasinda atlarimizi dinlendirip tekrar oyuna dönüyoruz." ifadelerini kullandi.

Sporculardan Sefa Karadeniz de ülke genelinde yaklasik 10 ilde ata sporunun yasatilmaya çalisildigini, bunlardan birinin de Bayburt oldugunu dile getirdi.

Bu spora ilginin daha da artmasini beklediklerini vurgulayan Karadeniz, "Bayburt'ta 7 kulübümüz var. Hafta sonlari, genelde pazar günleri cirit sahasinda etkinlik yapiyoruz. Hem halkimiz izliyor hem atlarimiz antrenmansiz kalmiyor. Pandemi döneminde uzun bir süre atlarimiz antrenmansiz kaldi. Biz de su anda dostluk müsabakalariyla hem atlarimizi hazirda tutuyoruz hem de vatandaslarimiza gösteri sunuyoruz." diye konustu.

Izleyicilerden Ahmet Sol ise sporcularin güzel bir gösteri sundugunu belirterek, kulüplere tesekkür etti.

Kaynak: AA