Arslantepe Bilardo Sampiyonasi Sona Erdi

Malatya’nin Battalgazi ilçesinde düzenlenen Arslantepe 3 Bant Bilardo Sampiyonasi nefes kesen final müsabakasiyla sona erdi.

Pandemi nedeniyle uzun süre sosyal faaliyetlerden uzak kalan vatandaslar için birçok sanatsal ve sportif etkinlige imza atan Battalgazi Belediyesi ile Türkiye Bilardo Federasyonu tarafindan ortaklasa düzenlenen Arslantepe 3 Bant Bilardo Sampiyona’si sona erdi. Katilimin ücretsiz oldugu ve 82 bilardo severin katildigi Sampiyona, birbirinden heyecanli maçlara sahne oldu.

Özel bir Bilardo Salonunda düzenlenen Sampiyonada finale kalmayi basaran zorlu rakibi Ömer Faruk Genes’i 28-40 maglup eden Erkan Akti, Arslantepe 3 Bant Bilardo Sampiyona’sinda birinci olmayi basardi. Nefesleri kesen final müsabakasinin ardindan Sampiyonada dereceye giren sporcular, Battalgazi Belediyesi tarafindan para ödülleri ile ödüllendirildi ve kupalari verildi.



Dereceye giren sporculara para ödülü

Battalgazi’de ilk kez düzenlenen ve 4 gün süren Arslantepe 3 Bant Bilardo Sampiyonasi sonunda, Erkan Akti birinci, Ömer Faruk Genes ikinci, Yalçin Genes üçüncü ve Celal Atabey dördüncü olmayi basardi. Sona eren sampiyonada birinciye 2 bin TL, ikinciye bin TL, üçüncü ve dördüncüye ise 500 TL para ödülleri takdim edildi. Dereceye giren sporcular, ödüllerini Battalgazi Belediye Baskan Yardimcisi Ismet Sarigül’ün elinden aldi.

“Bu tür etkinliklerimiz araliksiz devam edecek”

Battalgazi’de bu tür sportif etkinliklerin araliksiz devam edeceginin altini çizen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Türkiye Bilardo Federasyonunun destekleriyle Battalgazi’de düzenledigimiz Arslantepe 3 Bant Bilardo Sampiyona’si sona erdi. Düzenledigimiz etkinligimizin yogun ilgi görmesi bizleri de mutlu etti. Bilardo bransini ilçemizden yayginlastirmak adina ve bu tür etkinliklerin devamini saglamak noktasinda elimizden gelen her seyi yapacagiz. Avrupa’nin en çok ilgilenilen 5 sporu arasinda bilardo vardir. Son yillarda Türkiye’de önemli spor dallari içinde yer almaya baslamistir. Bizler de gençlerimizin arzu ettigi etkinlikler ile güzel vakit geçirmelerini istiyoruz. Kazanan sporcularimizi tebrik ediyorum. Battalgazi Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her daim yanindayiz. Gençlerimizi farkli spor branslariyla tanistirmak için Battalgazi Belediyesi olarak etkinlikler düzenlemeyi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA