Sahasinda Puan Kaybeden Galatasaray, Liderin 16 Puan Gerisine Düstü

Sarikirmizili ekip, Süper Lig'in 15. haftasinda Altay ile 22 berabere kaldi Puanini 23'e çikaran Galatasaray, 39 puana yükselen lider Trabzonspor'un 16 puan gerisinde kaldi Sarikirmizili takim, Süper Lig'deki son 4 maçinda 3 beraberlik ve 1 yenilgi yasayarak galibiyet elde edemedi Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in cezasi nedeniyle sahada yer alamadigi 2 maçta toplam 4 puan kaybetti Ligde son olarak 7. haftada galip gelen Altay, sonrasindaki 8 maçta 3 beraberlik, 5 yenilgi yasadi

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasinda Altay ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, lider Trabzonspor'un 16 puan gerisine düstü.

Nef Stadi'nda yapilan maça iyi baslayan konuk takim, 17. dakikada Cesar Pinares'in golüyle 1-0 öne geçti. Oyunda dengeyi kuran sari-kirmizililar, 34. dakikada Halil Dervisoglu'nun ayagindan gelen golle beraberligi yakaladi. Ilk yari, 1-1'lik skorla sona erdi.

Ikinci yarida oyun, Galatasaray'in kontrolünde geçti. Daha çok gol pozisyonuna giren taraf olan sari-kirmizililar, 79. dakikada Mbaye Diagne'nin kaydettigi golle 2-1 öne geçti. Ev sahibi ekip, müsabakanin 86. dakikasinda Karamoko Bamba'nin penaltidan buldugu gole engel olamadi ve maç 2-2 beraberlikle sonuçlandi.

Bu skorla Galatasaray, 15. hafta sonunda 23 puana yükseldi. Haftaya lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde giren sari-kirmizililar, bu puan kaybiyla farkin 16'ya çikmasini önleyemedi.

Altay ise puanini 18'e çikardi.

- "Cimbom" galibiyete hasret

Galatasaray'in Süper Lig'deki kazanamama serisi 4 maça çikti.

Son olarak ligin 11. haftasinda konuk ettigi Gaziantep FK'yi maglup eden sari-kirmizili takim, sonrasindaki 4 karsilasmada 3 beraberlik, 1 yenilgi yasadi.

- Terim'siz 2 maçta 4 puan kaybetti

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in cezali oldugu 2 maçta galip gelemedi.

Ligin 13. haftasindaki Fenerbahçe derbisinden sonra toplamda 6 maç ceza alan Terim, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Altay karsilasmalarinda takiminin basinda yer alamadi.

Sari-kirmizililar, bu müsabakalarda 0-0 ve 2-2'lik skorlarla berabere kaldi. Galatasaray, Terim'in olmadigi 2 maçta toplam 4 puan kaybetti.

- Halil Dervisoglu 2. kez fileleri sarsti

Galatasaray'in milli futbolcusu Halil Dervisoglu, bu sezon Süper Lig'de 2. kez gol sevinci yasadi.

Sari-kirmizili formayla 11. lig maçina çikan Halil, 7. haftadaki Göztepe karsilasmasinin ardindan Altay maçinda da fileleri havalandirdi.

- Diagne, oyuna girdi golünü atti

Sari-kirmizili takimin Senegalli oyuncusu Mbaye Diagne, oyuna girdikten 10 dakika sonra fileleri havalandirdi.

Müsabakanin 69. dakikasinda Mustafa Muhammed'in yerine oyuna giren Diagne, 79. dakikadaki kornerde kafa vurusuyla topu aglara gönderdi ve takimini 2-1 öne geçirdi.

Bu sezon ilk haftadaki GZT Giresunspor maçinda gol sevinci yasayan Diagne, ligde 14 maç sonra buldugu golle ikinci kez skoru degistirdi.

- Altay, VAR ile penalti kazandi

Konuk takim, Video Yardimci Hakem (VAR) uygulamasi sonrasinda penalti kullandi.

Müsabakanin 83. dakikasinda ceza sahasi içinde Ibrahim Öztürk'ün kafayla vurdugu top Berkan Kutlu'dan döndü. Önce devam karari veren Cüneyt Çakir, VAR odasindaki Bahattin Simsek'in uyarisiyla pozisyonu yeniden inceledi.

Çakir, Berkan'in topa elle müdahale ettigi gerekçesiyle penalti noktasini gösterdi. Karsilasmanin 86. dakikada penaltida topun basina geçen Bamba, skoru 2-2'ye getiren golü kaydetti.

- Izmir temsilcisi 8 maçtir kazanamiyor

Altay'in Spor Toto Süper Lig'deki galibiyet hasreti 8 maça çikti.

Sezona iyi baslayan siyah-beyazlilar, son olarak 7. haftada sahasinda Besiktas'i maglup etti. Izmir temsilcisi, sonrasinda çiktigi 8 lig maçinda 3 beraberlik ve 5 maglubiyet gördü.

Kaynak: AA