Necati Ates Açiklamasi 'Cüneyt Hoca Maçin Önüne Geçti'

Galatasaray Yardimci Antrenörü Necati Ates, Altay mücadelesinden sonra yaptigi açiklamada, karsilasmanin hakemi Cüneyt Çakir’in maçin önüne geçtigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasinda Galatasaray evinde karsi karsiya geldigi Altay ile 2-2 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulanan Galatasaray Yardimci Antrenörü Necati Ates, "Geçen hafta Emre’nin pozisyonunda hakeme sorduk. Pozisyonda darbe var, ‘Önce topa vurdu’ dedi.

‘Tamam’ dedik. Geçmiste Dünya Kupasi’nda kafasindan sekip koluna gelen topa penalti vermedi. Böyle bir pozisyonda penalti veriyor. Kendi kararlarina yenik düsüyorsun. Vücudundan sekiyor, kola geliyor. Kurallar bize gelince farkli. Oyun bizim elimize geçmis, coskuyu almisiz, gol atmis. Böyle bir kararla oyun dönüyor. Önüne geçiyorlar. Çok sey söylemek istiyorum ama fazla söylemek mi söylememek mi dogru. Hocaya verilen cezalar inanilir gibi degil. Tamam anladik, hep persembe açikliyorsunuz. Ülkemizde adina bir maça çikimiz. Cuma açiklasaniz ne olur ne degisir. Zaten yüksek veriyorsunuz. Tahkime gitse de düsmeyecegini biliyoruz. Bize verilen cezalar yüksekten, rakiplere alttan. Garip bir oyunun içerisindeyiz. Görüyoruz bir sey yapiyoruz. Oynadigimiz oyun bizi ilgilendirir. Biz kendi yorumumuzu yapariz. Maçin hakemi oyunun önüne geçmemeli. Bana göre Cüneyt hoca oyunun önüne geçti" diye konustu.

Penalti pozisyonunu hakem Cüneyt Çakir ile konustuklarini ifade eden Ates, "Maç bittikten sonra soyunma odasina giderken konustuk. Bu kurallarin degistigini söyledi.

Örnek vereyim. Sivas maçinda Fenerbahçe’de Kim’in eline çarpti. Destek el dediler. Kural bize gelince kural garip bir sekilde degisme giriyor" seklinde konustu.

Güçlü oyunlarini devam ettireceklerini belirten Necati Ates, "Biz iyi oynuyoruz biliyoruz. Bazen iyi oyunu skorla birlestiremiyoruz. Çok pozisyona girdik. Bu maçi tamamina yakini çok güçlü oynadik. Kazanmamiz da gerekiyor. Bu oyun bizi ilgilendiriyor. Hakemin oyunun önüne geçmemesi gerekiyor. Çok geri düstük. Elimizden geleni yapacagiz tekrar yukari çikmak için. Toplamda 20 üzerinde maç var. Gerçekten bir seri yakaladigimiz zaman biz gelebiliriz arkadan. Bu güçlü oyun gösteriyor bize. Devre arasi transferleri de olacak" ifadelerini kullandi.

"Biz Galatasaray’iz, hiçbir zaman birakmayacagiz"

Kendilerinin de böyle puan kaybi beklemediklerini söyleyen Ates, "Hem Avrupa’da hem ligde mücadele etmek genç takimla bazi sikintilar verebilir. Güçlü oyun ilerisi için umutlu ediyor. Çok ciddi gol pozisyonlarina giriyoruz. Önemli ve genç oyuncularimiz var. Bunlari hepsi ileriye dönük olarak Galatasaray’a alindi. Kolay degil bu kadar genç takimlar hem ligde hem Avrupa’da mücadele etmek. Biz Galatasaray’iz, hiçbir zaman birakmayacagiz. Mücadelemizi sonuna kadar verecegiz. Cüneyt hoca çok yakin vermedi. VAR’in çagirmamasi gerekiyor. Kendi görüyor. VAR her seye bazen müdahale ediyor, etmiyor" degerlendirmesinde bulundu.

Altay’da ilk profesyonel maçina çiktigini söyleyen Necati Ates, siyah-beyazlilarin Süper Lig’de kalici olmasini temenni etti.

Kaynak: İHA