Mustafa Denizli Açiklamasi 'Istanbul Deplasmanlarindan Maglubiyetsiz Dönmek Önemli'

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 2 hafta üst üste oynadiklari Basaksehir ve Galatasaray deplasmanlarindan maglubiyet almadan ayrilmanin kendileri adina çok önemli oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasinda Altay, deplasmanda karsi karsiya geldigi Galatasaray ile 2-2 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Deneyimli çalistirici, kötü gidisatlarini telafi etmeye gayret ettiklerini ifade ederek, “Sezon basinda basladigimiz kadrodan zor durumda birakacak sakatliklar yasadik. Iki deplasman puani bizim için önümüzdeki haftalar adina ümit verici. Bugün Galatasaray gibi bir takimdan 2 golle puan almak önemli. Hatta oyunun bazi bölümlerinde her iki takimin da gole yaklastigi pozisyonlar oldu. Galatasaray’in da bizim de kazanabilecegimiz bir maçti. Bugün benim için de duygusal bir maç oldu. Bugün 90 dakika rekabet yasayan iki tane takimda uzun yillarim geçti. Futbolculukla basladigim kulüp Altay’da 18 yil, Galatasaray gibi bir camiada da 9 yil süren futbolculuk, teknik direktörlük yaptim. Saha kenarinda iki takim maçini izlemek son derece farkli duygular yasatiyor. Neticede basinda oldugum takimin sartlar ne olursa olsun basarisi için çalisiyoruz. Çalistigimiz camialarda ayni ciddiyetle isimizi yapmaya çalisiyorum. Müthis bir taraftar destegi vardi. 1-0’dan sonra daha dikkatli olsak özellikle ceza sahasi içinde kullandigimiz toplarda gecikme yasadik. Galatasaray’in da pozisyonlari var. Bu maçi seyredenler temposundan mücadelesinden gollerinden her seyinden keyif almis olabilir diye düsünüyorum. Güzel maç oldu. Bundan sonra daha dikkatli olacagiz. Yeni kurulmus bir takimiz. Sezon basinda yaklasik olarak bu haftalarda düsündügüm puanin 1 puan gerisindeyiz. Bunu telafi edecek kadroya sahibiz. Önümüzdeki haftalarda bu maçta görev yapmayan sakat cezalilar dönünce tempomuz daha da yükselecek. 2 haftalik Istanbul deplasmanlarindan maglubiyet yasamamamiz önemli” seklinde konustu.



“Hata varsa da hatalar insanlara mahsus”

Mustafa Denizli, yedikleri ilk golde faul olup olmadigiyla ilgili yöneltilen soruya ise, “Bizim yedigimiz golde çok fazla açidan izleme imkanimiz olmadi. Niye öyle oldu bilmiyorum. Sadece futbolcularimin beyanina benim inanmam gerekir. Orada müdahale oldugunu söylüyorlar. Neticede ben de baktim temas var gibi. Hem Cüneyt hoca hem VAR’daki arkadaslarin verdigi karar. Çok faza üzerine konusmak istemiyorum. Hata varsa da hatalar insanlara mahsus. Ister saha içi ister VAR olsun. Cüneyt Çakir gibi bu ülkenin yetistirdigi ender kiymetlerden birini bu pozisyona böyle karar vermesini saygiyla karsiliyoruz. Bizim penaltiyi izleyemedim. Ceza sahasinda oyuncularin tepkileri penalti oldugu seklindeydi. Neticede Cüneyt hoca geldi, izledi. Ayni kanaatte olmasi gerekir ki penalti verdi” ifadelerini kullandi.

“Bize misafir olan yöneticilerle sohbet etmeyelim mi?”

Denizli, Izmir’de Fenerbahçeli yöneticilerle görüsmesiyle ilgili yöneltilen sorulan soruya ise su yaniti verdi:

“Fenerbahçe kafilesi benim kaldigim otelde kaldi. Fenerbahçe camiasi benim uzak oldugum bir camia degil. Orada görev yapan yöneticiler benim arkadasim onlarla oturmam kadar dogal bir sey olamaz. Bize misafir olan yöneticilerle sohbet etmeyelim mi? Dogru, oturdum. Herhangi bir sey söz konusu degil. Akillara baska bir sey gelmesin. Su anda görevimin basindayim. Bu camiada büyük mutluluklar yasamis biriyim. Buradaki görev benim adima son derece önemli. Sartlar ne olursa olsun devam ettirecegim.”

“Maçin sonunda yaptigimiz hamleler kazanmak içindi”

2 hafta üst üste Istanbul’da oynadiklari Basaksehir ve Galatasaray maçlarindan maglubiyetsiz ayrilmanin önemli olduguna dikkat çeken Mustafa Denizli, “2 hafta arasinda siyahla beyaz kadar fark vardi. Geçen hafta oynadigimiz rakip son haftalarda en iyi futbol oynayan 5 hafta kazanan rakiple oynadik. Psikolojik olarak baskiyi kabul ettik. O futbolla ilgili son derece hosnut olmadigim görüntüydü. Bugün öyle degildi. Galatasaray gibi rakibe karsi öyle bir savunma ile oynamadik. Maçin sonunda yaptigimiz hamleler kazanmak içindi. Neticede bizim için son görüntü önemli. Son haftalarda tasiyabilecegimiz görüntü” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA