Galatasaray-Altay Maçinin Ardindan

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli: 'Bugün takimin ortaya koydugu mücadeleden memnunum. Galatasaray gibi güçlü bir takimda 2 golle puan almak önemliydi' 'Zorlu bir lig yasiyoruz. Yeni kurulmus bir takimiz. Su anki pozisyonumuz, sezon basinda düsündügümün 3 puan gerisinde. Bunu telafi edebilecek kadroya sahibiz' 'Benim açimdan çok duygusal bir maç. Bugün karsilasan iki takimda da benim uzun yillarim geçti. Futbolcu olarak kariyerimin basladigi kulübüm Altay'da 18 yil, Galatasaray gibi büyük bir camiada 9 yil görev yaptim' '(Fenerbahçe iddialari) Buradaki görevim benim adima son derece önemli. Bu görevi sartlar ne olursa olsun devam ettirecegim'

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasinda deplasmanda Galatasaray ile 2-2 berabere kalan Altay'in teknik direktörü Mustafa Denizli, Galatasaray gibi güçlü bir takimdan 2 golle puan almanin önemli oldugunu söyledi

Tecrübeli teknik adam, Nef Stadi'nda yapilan maçtan sonra düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Süper Lig'de arka arkaya deplasmanda Medipol Basaksehir ve Galatasaray ile karsilastiklarini hatirlatan Denizli, "Arka arkaya Istanbul'da 2 zorlu maç oynadik. Son haftalarda asagiya dogru egrilen bir grafigimiz var. Bunu kendi içimizde telafi etmeye gayret ediyoruz. Sezona basladigimiz kadroda bizi ciddi manada zor durumda birakacak sakatliklar yasadik. Bu iki deplasman puani bizim için mutlu edici. Bugün takimin ortaya koydugu mücadeleden memnunum. Galatasaray gibi güçlü bir takimda 2 golle puan almak önemliydi." diye konustu.

Galatasaray'in arkasinda müthis bir taraftar destegi oldugunu dile getiren Denizli, "Müsabakada 1-0 öne geçtikten sonra daha dikkatli olabilsek sonuç farkli olabilirdi. Özellikle ceza sahasi içi ve çevresinde kullandigimiz toplarda gecikme yasadik. Galatasaray'in da pozisyonlari var. Bu maçi seyredenlerin temposundan, mücadelesinden ve gollerinden keyif aldigini düsünüyorum. Güzel bir maç oldu. Bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olmamiz lazim. Zorlu bir lig yasiyoruz. Yeni kurulmus bir takimiz. Su anki pozisyonumuz, sezon basinda düsündügümün 3 puan gerisinde. Bunu telafi edebilecek kadroya sahibiz. Önümüzdeki haftalarda sakat ve cezali oyuncularimizin dönmesiyle tempomuz daha da yükselecek." ifadelerini kullandi.

- "Benim açimdan çok duygusal bir maç"

Altay ve Galatasaray'da hem futbolcu hem de teknik adam olarak önemli izler birakan Denizli, kendisi açisindan duygusal bir maç oldugunu söyledi.

Saha kenarinda farkli duygular yasadigini anlatan 72 yasindaki teknik adam, "Benim açimdan çok duygusal bir maç. Bugün karsilasan iki takimda da benim uzun yillarim geçti. Futbolcu olarak kariyerimin basladigi kulübüm Altay'da 18 yil, Galatasaray gibi büyük bir camiada 9 yil görev yaptim. Saha kenarinda böyle iki takimin maçini izlemek son derece farkli duygular yasatiyor. Sartlar ne olursa olsun basinda oldugum takimin basarisi için çalisiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Hakem kararlari

Mustafa Denizli, karsilasmanin hakemi Cüneyt Çakir'in kararlarini degerlendirdi.

Yedikleri ilk golde ve kazandiklari penaltida tartismalar yasandiginin söylenmesi üzerine tecrübeli teknik adam, sunlari dile getirdi:

"Bizim yedigimiz golü çok fazla açidan izleme imkanim olmadi. Futbolcularimin beyanina inanmam gerekir. Orada bir müdahale oldugunu söylüyorlar. Ben baktigimda da temas var gibi görünüyor ama çok fazla üzerine konusmak istemiyorum. Hata varsa da insanlara mahsus. Cüneyt Çakir gibi bu ülkenin yetistirdigi ender kiymetlerden birisinin böyle karar vermesini saygiyla karsiliyorum. Bizim penalti pozisyonunu izleyemedim. Oyuncularimin verdigi ilk tepki bunun bir penalti oldugu eklindeydi. Cüneyt hoca geldi ve uzun bir süre izledi. O da ayni kanaatte olmasi gerekir ki penaltiyi verdi. Bizim penalti pozisyonumuzu izlemedim."

- "Bu görevi sartlar ne olursa olsun devam ettirecegim"

Mustafa Denizli, hafta içinde Fenerbahçeli yöneticilerle bir araya geldigini ancak bunun takimin basina geçmeyle ilgili olmadigini söyledi.

Göztepe müsabakasi için Izmir'de olan Fenerbahçe kafilesinin kendisinin de kaldigi otelde konakladigini aktaran Denizli, "Fenerbahçe, benim uzak oldugum camia degil. Görev yapan eski ve yeni yöneticilerden birçogu benim arkadasim. Onlarla oturmamdan daha dogal bir sey olamaz. Misafir olan tanidik yöneticilerle oturup sohbet etmeyelim mi? Oturduk ama onun disinda bir sey söz konusu degil. Akillara baska bir sey gelmesin. Su anda görevimin basinda oldugum camiada sporculuk yillarimda büyük mutluluklar ve üzüntüler yasadim. Buradaki görevim benim adima son derece önemli. Bu görevi sartlar ne olursa olsun devam ettirecegim." ifadelerini kullandi.

- "Galatasaray gibi büyük bir rakibe karsi savunma anlayisiyla oynamadik"

Altay Teknik Direktörü Denizli, Medipol Basaksehir ile Galatasaray maçlarinda takiminin çok farkli performans sergiledigini söyledi.

Medipol Basaksehir'in çikista bir takim oldugunu dile getiren Denizli, "Iki hafta arasinda siyahla beyaz arasindaki gibi fark vardi. Geçen hafta oynadigimiz rakibimiz, son haftalarda Türkiye'nin en iyi futbolunu oynayan ve 5 hafta kazanan bir takimdi. Psikolojik olarak baskiyi kabul ettik. Medipol Basaksehir maçindaki futboldan hosnut olmadim. Bugün öyle degildi. Galatasaray gibi büyük bir rakibe karsi savunma anlayisiyla oynamadik. Tam tersi maçin sonunda yaptigimiz hamlelerle kazanmak istedik. Bizim için bu maçtaki görüntü önemliydi. Önümüzdeki haftalara bu görüntüyü tasiyacagiz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA