Empati Için Sahada Bulustular

Toplumun her kesiminde firsat esitligi yasatmak için çalismalar gerçeklestiren Limak Enerji Uludag Elektrik, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda BUGES ile yaptigi golbol maçiyla görme engelli vatandaslarin karsilastigi zorluklara dikkat çekti.

Gerçeklestirdigi projeler ile engelli vatandaslarin yaninda olan Uludag Elektrik, katildigi etkinliklerle de engellilerin motivasyon kazanmalarina destek oluyor. Sirket, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) ile golbol karsilasmasi yapti. Sirket çalisanlari ve BUGES oyuncularindan olusan karma takimlarin gerçeklestirdigi empati maçi berabere sona ererken, dostluk mesaji verildi.

Göz bandi takarak görme engelli sporcularla gerçeklestirilen maça katilan sirket çalisanlari kisa bir süre de olsa engellilerin yasamdaki zorluklarini hissetti. Sirket Genel Müdürü Ali Erman Aytac’in atisiyla maçin baslamasinin ardindan oyuncular sahada yerlerini alarak, golbol kurallarina göre karsilasmayi gerçeklestirdiler. Gözlük yardimiyla gözlerin tamamen kapatilarak, içerisinde zil bulunan özel bir topla oynanan golbol oyununda, oyuncular sesin yönüne göre topu yakalayip, rakibin sahasina ilettiler. Maç sonrasi engelli parkurunda gözler kapali ve baston yardimiyla yürüyüs gerçeklestiren sirket çalisanlari, engellilerin yasamlarinda kolaylik saglanabilecek noktalar ve ihtiyaç duyduklari konular hakkinda BUGES yetkililerinden bilgi de aldilar.

3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda görüslerini dile getiren Limak Enerji Uludag Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, "Sirket olarak toplumdan herkesin hayatina dokunan çalismalar gerçeklestiriyoruz. Dünya Engelliler Günü kapsaminda, engelli vatandaslarimizin nasil hissettiklerini ve ne zorluklar yasadigini hissetmemizi saglayan bu etkinlikte farkli bir deneyim yasadik. Her kesime dokunacak projeler yürütmeyi hedefleyen bir sirket olarak, 2018 yilinda Isaret Dili Görüsme Hatti Projemizi devreye almistik. Engelli bireylerin hayatlarinin kolaylastirilmasi ve sosyal yasamlarinda herhangi bir isi tek basina yerine getirebilmelerinin ve çift yönlü iletisim kurabilmelerinin önemi büyük. Hattimiz ile bu zamana kadar pek çok isitme ve konusma engelli vatandasimiza ulasarak sorularina yanit verip, taleplerini yerine getirdik. Uzunca bir süredir aktif olan Online Islem Merkezimiz ve e-Devlet üzerinden ortopedik açidan bedensel engele sahip olan müsterilerimiz için hizmeti bir nevi ayaklarina götürüyoruz. Görme engelli müsterilerimiz, Çagri Merkezimiz üzerinden tüm islemlerini gerçeklestirebiliyorlar. Dünya Engelliler Günü’nde bu tarz projelerimiz ile farkindalik olusmasina ve benzer uygulamalarin yayginlasmasina vesile olmak istiyoruz. Toplumsal hizmet esitligi noktasinda bilinç olusturmak amaciyla yaptigimiz projelerin basarili olmasi da bizi mutlu ediyor" dedi.



Engelli vatandaslara hizmet sunuyor

Uludag Elektrik, 2018 yilinda hayata geçirdigi ‘Isaret Dili Görüsme Hatti’ projesi ile isitme ve konusma engelli müsterilerine isaret dilinde hizmet veriyor. Proje kapsaminda, isitme ve konusma engelli vatandaslar, 0555 0 646 646 numarali Isaret Dili Görüsme Hatti’ni aradiklarinda isaret dili bilen müsteri temsilcisine baglaniyorlar. Görüntülü yapilan görüsme ile isitme ve konusma engeli bulunan vatandaslar, isaret dili ile tüm islemlerini gerçeklestirebiliyor, taleplerini ileterek sorularina yanit alabiliyorlar. Isaret Dili Görüsme Hatti’nin, Türkiye Engelsiz Bilisim Platformu tarafindan düzenlenen Engelsiz Bilisim Ödülleri’nden de ödülü bulunuyor.

Sirket sadece Isaret Dili Görüsme Hatti’yla degil, elektrik faturalarinda yer verdigi mesajlarla da konuya dikkat çekiyor. Sirketin ayrica hem çalisanlari hem engelli bireylerden olusan Engelsiz Müzik Korosu da bulunuyor. Müzigin birlestirici gücünden yararlanan Engelsiz Müzik Korosu’nun gelirleri yapilan her konser sonrasi engelli vatandaslara bagislanarak, ihtiyaç duyabilecekleri alanlarda destek olunmasi saglaniyor.

Kaynak: İHA