Büyüksehir Belediye Erzurumspor-Istanbulspor Maçinin Ardindan

Büyüksehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri: 'Oyuncularimiz iyi performans gösterdi. Dolayisiyla güzel bir galibiyet aldik. Yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz Süper Lig'e yükselmek' Istanbulspor Teknik Sorumlusu Mehmet Hüseyin Dalgiç: 'Ikinci yari geri gelmek için çok çabaladik fakat basarili olamadik'

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasinda konuk ettigi Istanbulspor'u 3-1 yenen Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktörü Erkan Sözeri, iyi performans gösterdiklerini söyledi.

Erkan Sözeri, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, maça iyi hazirlandiklarini ama iyi baslayamadiklarini dile getirdi.

Oyunu özellikle orta sahada oturtmada sikinti yasadiklarini ifade eden Sözeri, "Rakibimiz bizden daha iyi basladi maça ve pas yapti. Paylasimlarda biraz eksik kaldik ve hata yaptik. Dolayisiyla o ara bireysel hatadan golü kalemizde gördük ama yedigimiz golden sonra vazgeçmedik. Bizim takimimizin en büyük özelliklerinden birisi bu. Geriye düssek de çevirmesini bildik." diye konustu.

Sözeri, hava sartlarina ragmen Erzurumspor'a yakisan performansi gösteren oyuncularini tebrik ederek, söyle konustu:

"Gerçekten vazgeçmediler, vazgeçmiyorlar, inandilar, inandirdilar. O anlamda oyuncularimi ayrica kutluyorum. Bakildigi zaman ikinci yari oyunun hakimi bizdik. Belki topun oyunda kalma süresi rakibimizde gibi gözükse de daha dogru isler yaptik ve sahada daha dogru durduk. Oyuncularimiz iyi performans gösterdi. Dolayisiyla güzel bir galibiyet aldik. Yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz Süper Lig'e yükselmek. Taraftarlarimizin önünde puan kaybina tahammülümüz yok. Gerçekten güzel ve üst düzey bir mücadeleyle kazandik."

Sözeri, soguk havada takimini yalniz birakmayan ve destek veren taraftara da tesekkür ederek, "Erzurumspor'un hak ettigi yer Süper Lig diye düsünüyoruz. Maç eksigiyle lider olduk ama biz oralara takilmiyoruz. Sezon sonunda lider olmak önemli." ifadelerini kullandi.

- Dalgiç: "Eyüpspor maçi bizim için daha çok önem kazandi"

Istanbulspor Teknik Sorumlusu Mehmet Hüseyin Dalgiç, iki takim için de önemli bir maç oynadiklarini anlatti.

Kente galibiyet için geldiklerini dile getiren Dalgiç, sunlari kaydetti:

"Galibiyet için geldigimiz maçta 1-0 öne geçtik. O firsati da yakaladik ama iki tane pozisyon hatasindan 2-1 maglup duruma düsünce, ikinci yari geri gelmek için çok çabaladik fakat basarili olamadik. Üçüncü golü de yiyince oyundan nispeten biraz daha düsmüs olduk. Rakibimiz Süper Lig'de yer almis, yabanci oyunculari Avrupa'nin önemli takimlarinda oynamis bir takim. Kendilerine bundan sonraki maçlarinda basarilar diliyoruz. Önümüzdeki hafta oynayacagimiz Eyüpspor maçi bizim için daha çok önem kazandi. Ilk 6 içinde olmamiz gerektiginden, Eyüpspor maçini kazanmak için çalismalarimizi yapacagiz."

Kaynak: AA