Afrin'de Ampute Futbol Maçi Düzenlendi

Suriye’nin kuzeybatisindaki Afrin ilçesinde Insan Hak ve Hürriyetleri Insani Yardim Vakfi Gençleri ile Hatay Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen organizasyonda iki ampute futbol takimi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde motivasyon maçi oynadi.

Suriye’nin kuzeybatisindaki Afrin’de, Insan Hak ve Hürriyetleri Insani Yardim Vakfi Suriye Gençleri ile Hatay Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan ülkelerindeki iç savasta bedensel uzuvlarini kaybeden sporculardan olusan 11’er kisilik iki ampute futbol takimi için motivasyon amaçli hali saha maçi düzenlendi.

Müsabakadan önce sporculara uzman bir teknik ekip tarafindan isinma hareketleri yaptirildi ve hatira fotografi çektirildi. Sporcular sahaya geçtigimiz hafta trafik kazasi sonucu vefat eden Genç Yardim Vakfi gönüllüsü 4 gencin fotograflarinin bulundugu bir pankart ile çikti.

Dostluk ortaminda oynanan hali saha maçini yesil-sarili takim, 3-1 kazandi.

Ampute futbol takimlari arasindaki karsilasmayi organize eden Insan Hak ve Hürriyetleri Insani Yardim Vakfi Suriye Genç ekibinin sorumlusu Halil Burak Parlakyigit, yaptigi açiklamada, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir ampute futbol mücadelesi organize ettiklerini söyledi.



Parlakyigit, savasin biraktigi yaralari tedavi etmeye çalistiklarini belirterek, "Suriye’deki iç savas nedeniyle birçok sivil bedensel uzuvlarini kaybetti. Her seye ragmen hayata tutunma çabalari sürüyor. Onlarin bu çabalarina katkida bulunmak ve bir farkindalik olusturmak için Afrin’de yasayan ve geçmis dönemlerde Suriye’deki çesitli futbol kulüplerinde top kosturmus olan sporculari bir araya getirdik" ifadelerini kullandi.

Dostluk ortaminda oynanan hali saha maçinin sporculari motive ettigini anlatan Halil Burak Parlakyigit, söyle konustu:

"Malum oldugu üzere 3 Aralik tarihi, Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildi. Bedensel engellerin hayatin ritüellerinin sürmesi için engel olmadigini bizlere ispatlayan çok fazla hikâye var. Bu nedenle Suriye’nin Afrin ilçesinde düzenlemis oldugumuz ampute hali saha maçi organizasyonu ile bu durumda olan sporcular güzel bir moral etkinligi geçirmis oldular. Hali saha maçinin sonunda iki takima da çesitli spor araç gereçlerinin oldugu hediye paketleri verdik."

Müsabakaya Hatay Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Sensöz de katildi.

Kaynak: İHA