Adanaspor-Tuzlaspor Maçinin Ardindan

Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafirtinalar: 'Günün sonunda 1 puan varsa kazançtir. Bu sezon sonunda daha iyi anlasilacaktir. 1 puan çok degerli' Tuzlaspor Teknik Direktörü Senol Fidan: 'Insallah bundan sonra yolumuza en iyi sekilde devam edecegiz'

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasinda Tuzlaspor ile 1-1 beraber kalan Adanaspor'da teknik direktör Sait Karafirtinalar, "Günün sonunda 1 puan varsa kazançtir. Bu sezon sonunda daha iyi anlasilacaktir. 1 puan çok degerli." dedi.

Karafirtinalar, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, maçin genelinde iyi oynadiklarini belirtti.

Oyuncularinin bu karsilasmadan çikarmasi gereken dersler olduguna dikkati çeken Karafirtinalar, "Dakika ve skora göre oynamayi ögrenmemiz lazim. Mücadele etmeyi, takim halinde savunma yapmayi ögrendigimiz gibi bunu da ögrenecegiz. Bir süreç yasiyoruz. Sancili oluyor bazen ama bugün oynanan oyunda üstünlük 25 dakika hariç oyun tamamen bizdeydi diyebilirim. Kaçan penalti, direkten dönen bir top, kaçirdigimiz pozisyonlar var. Belki iyi kullanabilsek duran toplardan daha çok pozisyon da üretebilirdik. Maçtan çikarilacak çok dersler var. Biz çikardik, oyuncularimiz da çikaracak. Günün sonunda 1 puan varsa kazançtir. Bu sezon sonunda daha iyi anlasilacaktir. 1 puan çok degerli." seklinde konustu.

- Fidan: "Yolumuza en iyi sekilde devam edecegiz"

Tuzlaspor Teknik Direktörü Senol Fidan da Adanaspor'u iyi analiz ettiklerini aktardi.

Adanaspor'un zaman zaman 3-4-3 zaman zaman 3-4-2 taktigiyle oynadigini vurgulayan Fidan, sunlari kaydetti:

"Geriden çikislarimiza agresif baski yapacaklarini biliyorduk. Biz de ona göre bir önlem aldik. 30. dakikadan sonra basit top kayiplari Adanaspor’u seyircisiyle beraber oyunda tuttu. Bunun neticesinde basit bir top kaybinda penalti oldu. Penaltiyi kurtardik ama saya içindeki tavrimiz kaos futboluna dogru gitti. Ikinci yari daha çok mücadeleci bir futbol oynadik. Insallah bundan sonra yolumuza en iyi sekilde devam edecegiz. Ilk penalti bence penalti. Ikincisi biraz basit geldi."

Kaynak: AA