Abdullah Avci Açiklamasi 'El Ele Tutusmayi Insallah Sezon Sonunda Yapariz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 3 puandan baska bir sey kazanmadiklarini belirterek, el ele tutusmayi insallah sezon sonu yapacaklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasinda sahasinda Adana Demirspor’u 2-0 yenen Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avci, maçin ardindan düzenledigi basin toplantisina taraftarlara tesekkür ederek basladi.

Avci, taraftarlarin tribünleri doldurdugunu belirterek, "Geçen hafta Karagümrük maçinda sonra taraftarlari davet ettik ve bugün burayi tamamen doldurdular. Özellikle geldigimden beri söylüyorum onlarin destegi bizim için çok önemli. Takima verdikleri pozitif destek bizi mutlu ediyor. ’Savunmayi hücumu da beraber yapacagiz’ demistik.Taraftarlar destek oldu, sabir istedim. Sabir suydu, Karagümrük maçinda penalti öncesinde 2 dakika 17 saniye, 46 pasla penalti, sabir oyunudur. Buna da sabredip destek oluyorlar. Onlara tesekkür ediyorum. El ele tutusmayi insallah sezon sonunda yapariz "dedi.



Ligin ciddi, zor takimlarindan bir tanesine karsi oynadiklarini belirten Avci, "En çok rakip arkasina kosu yapan, kilit pas, sut atan önde bireysel geçisleri yapan bireysel oyun zenginlige sahip bir takim vardi. Ilk 15 dakika oyuna giremedik. Kazandigimiz toplari kaybettik. Rakip üstümüze geldi. Yetenekli oyuncumuzla golü bulduk. Ilk yari sonlarinda iki kenar ortalariyla pozisyon verdik. Ikinci yari erken gol bulup topa sahip olmayi arttirarak devam etmek istedik. Bir takimin sampiyon olmasi için topa sahip oldugunda da savunma yapmasi gerekir. Savunma her zaman ayakta tutacaktir" dedi.



Avci, ikinci yari daha dengeli oynadiklarini belirterek, "Zor rakibe karsi iyi bir galibiyet aldik. 15. maçi oynadik, 3 puani cebimize koyduk. Baska bir sey kazanmadik. Cornelius, hastanede. Koita’ya tesekkür ediyorum. Bugün planda yoktu 10. dakika sahaya girdi, uzun süre takimda kaldi. Ekibim gece gündüz çalisiyor. Yeni yönetim kurulumuz baskana hayirli o Onlara tesekkür ediyoruz. Ertugrul Dogan’a ayri parantez açiyoruz, üretmemizi sagliyorlar. Rekorlar kiriliyormus, o oluyor bu oluyormus, bakmiyorum. Hafta hafta bakip bir 3 puan daha cebimize koyuyorum. Yarin antrenman yapacagiz ve devam edecegiz. Oyuncularimi seviyorum" seklinde konustu.

Öte yandan müsabakada Samet Akaydin ile girdigi ikili mücadele kafasina darbe alarak oyundan çikan Cornelius’a 8 dikis atildigi, durumunun ise iyi oldugu belirtildi.

Kaynak: İHA