Turkcell Bölgesel Kros Ligi Final Yarismalari Adana'da Yapildi

Adana'da, Turkcell 14, 16 ve 18 yas alti Bölgesel Kros Ligi final yarismalari yapildi.

Merkez Park'ta, 14, 16 ve 18 yas alti kategorilerinde gerçeklestirilen yarismalara, erkeklerde 274, kadinlarda 248 olmak üzere 522 sporcu katildi.

Yarislarda 14 yas alti kategoride, kadinlarda Zeynep Özkadar, erkeklerde Doruk Saldamli, kadin karmada Isparta Il Karmasi, erkek karmada Mus Il Karmasi, kadin kulüplerde Eskisehir Odun Pazari SK ve erkek kulüplerde Erzurum Karayazi Belediyesi birincilige ulasti.

16 yas alti kategoride, kadinlarda Edibe Yagiz, erkeklerde Yasin Ozan, kadin karmada Kars Il Karmasi, erkek karmada Agri Il Karmasi, kadin kulüplerde Sirnak Idil Omelka SK ve erkek kulüplerde Van Büyüksehir Belediyespor birinciligi elde etti.

18 yas altinda ise kadinlarda Esmanur Yilmaz, erkeklerde Utku Göler, kadin ve erkek karmalarda Agri Il Karmasi, kadin kulüplerde Kayseri Talas Gücü Belediyespor ve erkek kulüplerde Sirnak Idil Omelka SK birincilige ulasti.

Yarismalarda dereceye giren sporculara, kupa ve madalyalari törenle verildi.

- Adil Çaliskan: "Bu sporcular altyapimizi olusturacak"

Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaskani Adil Çaliskan, AA muhabirine, yarismalarin çok güzel bir havada tamamlandigini söyledi.

Bursa ve Diyarbakir'da yapilan seçmelerde basarili olan sporcularin Bölgesel Kros Ligi final yarismalarina katilmaya hak kazandigini aktaran Çaliskan, "Çok güzel bir ortamda güzel bir yarisma oldu. Dereceye giren sporcularimizi tebrik ediyorum. Insallah bu sporcularimiz bizim altyapimizi olusturacak. Kendilerine basarilar diliyorum." diye konustu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Bagci da bu tür yarismalari daha fazla organize etmeyi planladiklarini belirtti.

Kaynak: AA