Kayakla Atlamada Ilki Basaran Arda Açiklamasi 'Yilmadan Mücadele Etmeye Devam Ediyoruz'

Türkiye'nin kayakla atlama tarihinde Dünya Kupasi'ndaki ilk puanlarini kazanan milli sporcu Fatih Arda Ipçioglu, ay-yildizli forma için yilmadan mücadele etmeye devam edecegini belirtti.

Kayakla Atlama Dört Tepe Turnuvasi'nin ilk ayagi Oberstdorf (Almanya) yarisindaki final atlayisinda 109 metrede kalan milli sporcu, 103.2 puan aldi.

Oberstdorf ayagini toplamda 224.7 puanla 50 sporcu arasinda 29. sirada tamamlayan Fatih Arda Ipçioglu, Türkiye'nin kayakla atlama tarihinde Dünya Kupasi'ndaki ilk puanlarini kazandi.

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Ipçioglu, Türkiye'yi kis olimpiyatlarinda temsil edecek olmaktan gurur ve mutluluk duydugunu kaydetti.

Üniversiteden yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Ipçioglu, "Hem Erzurum’da yasiyor hem de Atatürk Üniversitesi'nde okuyor olmanin ayricaligini bu zamanlarda daha da iyi anliyoruz. Çünkü Erzurum tam bir kis sporlari sehri ve uluslararasi standartlara sahip bir atlama kulemiz var. Yine ayni sekilde üniversitemizde de oldukça basarili bir egitim modeli uygulaniyor. Hiçbir alanda eksikligini hissetmedigimiz bir ortamda ay-yildizli formamiz için yilmadan mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu vesileyle desteklerini bir an olsun bile esirgemeyen ailem, üniversite rektörüm, antrenörlerim ve tüm hocalarima tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

- Rektör Çomakli'dan tebrik mesaji

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli da ögrencileri olan milli sporcu Ipçioglu'nu basarisindan dolayi tebrik etti.

Üniversitelerarasi spor müsabakalarinda elde edilen basarilar ile son 5 yilda en çok madalya kazanan üniversite olduklarini bildiren Çomakli, sunlari kaydetti:

"Atatürk Üniversitesi, milli takimlara da sporcu yetistiren bir spor merkezi oldu. Birçok bransta ülkemizi temsil eden sporcular ya Atatürk Üniversitesi ögrencisi ya da mezunu. Bilimsel ve akademik çalismalarin yaninda sportif basarilarla da ülkemize hizmet etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Özellikle kis sporlarinda marka haline gelen üniversitemiz, yapmis oldugu atilimlarin geri dönüsünü elde edilen basarilar ile almaya devam ediyor. Bu kapsamda Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerimizden Fatih Arda Ipçioglu da ülkemizin kayakla atlama tarihinde birçok ilki basararak gögsümüzü kabartti. Kendisini basarisindan dolayi tebrik ediyor, gereken tüm destegi vermeye devam edecegimizi belirtmek istiyorum."

Kaynak: AA