GÜNDEM ÖZETI / 30 Aralik 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Cumhurbaskanligi Külliyesi Sergi Salonu'nda Devlet Korumasindan Yararlanmis Gençlerin Kamu Kurumlarina Yerlestirilmesi Kura Töreni'ne katilacak.

(Ankara/15.00)

2- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, 11 Kasim’da baslatilan "Gelecege Nefes Dünyaya Nefes Kampanyasi" kapsaminda 252 milyonuncu fidanin dikimini yapacak.

(Ankara/10.00)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜIK, aralik ayi ekonomik güven endeksi ile 2021 yili bitkisel üretim istatistiklerini yayimlayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

2- Kovid-19 salginin ikinci yildönümünde ilk vakalarin ortaya çiktigi Çin'in Vuhan kentindeki durum ve salginla mücadeleyle ilgili gelismeler izleniyor.

(Vuhan)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupasi'nin 5. eleme turu tamamlanacak; Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Royal Hastanesi Bandirmaspor, Ittifak Holding Konyaspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor, Yukatel Kayserispor-68 Aksaray Belediyespor, Demir Grup Sivasspor-MKE Ankaragücü, Gaziantep FK-Bursaspor ve Besiktas-Altay maçlari yapilacak.

(Malatya/13.00/Konya/Kayseri/15.00/Sivas/17.00/Gaziantep/18.30/Istanbul/21.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 18'inci ve normal sezonun ikinci yarisindaki ilk maçinda Anadolu Efes, deplasmanda Rusya'nin UNICS Kazan takimiyla karsilasacak.

(Kazan/19.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA