Tahkim Kurulu'ndan Ahmet Nur Çebi'ye Ret

Tahkim Kurulu, Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi’nin 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin TL para cezasinin kaldirilmasi yönündeki talebi reddetti.



TFF Tahkim Kurulu’ndan yazili olarak yapilan açiklama su sekilde:

"Besiktas Futbol Yatirimlari Sanayi ve Ticaret A.S. baskani Ahmet Nur Çebi’nin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 02.12.2021 tarih ve E.2021-2022/405 - K.2021-2022/478 sayili kararina itirazi incelendi. Basvuru dilekçesinde itirazin durusmali olarak degerlendirilmesi ve yürütmenin durdurulmasinin talep edildigi görüldü.

TFF Tahkim Kurulu Talimati’nin 20. maddesi kapsaminda uygulamanin durdurulmasi mahiyetinde oldugu anlasilan talebin, öncelikle ve dosya üzerinden incelenmesine karar verilmistir. Yapilan müzakere neticesinde;

Besiktas Futbol Yatirimlari Sanayi ve Ticaret A.S. baskani Ahmet Nur Çebi’nin, müsabaka sonrasi basin mensuplarina yapmis oldugu açiklamalarinda yer alan sportmenlige aykiri hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 36/1-b maddesi uyarinca verilen 21 gün hak mahrumiyeti ve 25.000,00TL para cezasinin; uygulamasinin durdurulmasina dair talebin TFF Tahkim Kurulu Talimati’nin 20. maddesi uyarinca reddine, oybirligi ile,

Dosyanin esasi hakkinda yapilacak incelemenin ve durusmanin olagan toplanti gününe birakilmasina, durusma gün ve saatinin ilgilisine tebligine, oybirligi ile karar verilmistir."

Kaynak: İHA