Sergen Yalçin Açiklamasi 'Takimi Toparlamak Için Her Seyi Yapiyoruz'

Kasimpasa deplasmanindan 1-1’lik beraberlikle dönen Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan konustu. Takimin kötü gidisatini durdurmasi için ellerinden geleni yaptiklarini söyleyen Yalçin, “Sezon basinda takim bu durumda olacak deseler kimse inanmazdi” dedi.

Süper Lig’in 15. haftasinda Kasimpasa ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Ilk bölümde iyi oynadiklarini ve gidisatin istedikleri gibi oldugunu söyleyen Yalçin, “Oyun kontrolümüzdeydi, golü bulduk ve golden sonra 3-4 pozisyonu degerlendiremedigimiz bir ilk yari oldu. Çok rahat bir maç olacak gibi görünürken, 60’tan sonra geri çekilen bir duruma döndük. Bundan önceki maçlarin etkisi de var burada. Rakip üzerimize gelmeye basladi.

Talihsiz bir gol yedik. Çok erken bitirmemiz gereken bir maçi beraberlikle noktaladik. Ama futbolda olabiliyor böyle skorlar. 1-0 garanti bir skor degildir ve biz de bunun sikintisini yasadik. Bu maçi böyle tamamlayip önümüze bakacagiz” dedi.

Yaptiklari oyuncu degisikliklerinin takima yansimadigini da söyleyen Yalçin, “Bugün Ghezzal’in bölgesinden çok gelmeye baslamislardi. Mehmet’i göbege alip sonrasinda bu bölgeyi daha güçlü kilmak istedik. Ghezzal yorulmustu. Giren oyuncularin takima katki vermesi gerekiyor ama üzülerek söylüyorum, bu sene oyuna sonradan soktugumuz oyuncularin takima verdigi bir katki yok. Takimin direncini artirmalari gerekirken, diger oyunculara yardimci olamiyorlar ve bu da takima olumsuz etki ediyor” açiklamasini yapti.

“Insallah kazanmaya baslariz”

Takimin bu durumda olmasini kimsenin beklemedigini söyleyen Sergen Yalçin, “Sezon basinda bugün bu durumda olacagimizi söyleselerdi biz de inanmazdik, siz de inanmazdiniz. Bu kötü gidisat nasil bu kadar uzun sürer. Ben Anadolu’da da yillarca çalistim ama böyle uzun süren bir düsüs yasamadim. Iyi antrenman yapiyoruz, maça da iyi konsantre oluyorlar. Maçi ilk yarida da bitirebilirdik. Gol yollarinda o golü atmak lazim. Atamayinca 1-0 her zaman tehlikeli bir sonuç. Bugün gole engel olamadik. Bu gidisati düzeltmeye çalisiyoruz. Elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Tekrar oyunculara kazanma aliskanligini getirmek istiyoruz. Insallah önümüzdeki hafta kazanmaya baslariz diye düsünüyoruz” diye konustu.

Yalçin son olarak takimin en etkili isimlerinden Can Bozdogan hakkinda, “Can çok iyi oynadi. 20 yasinda olmasina ragmen sorumluluk aliyor. Ayagi iyi. Kosu mesafesi yüksek. Bugün de çok iyi oynadi. Kendisini tebrik ediyorum, insallah böyle devam eder” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA