Kasimpasa-Besiktas Maçinin Ardindan

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin:'Rahat bir sekilde bitirmemiz gereken müsabakayi beraberlikle noktaladik'.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasinda Kasimpasa ile 1-1 berabere kalan Besiktas'ta teknik direktör Sergen Yalçin, maçi ilk yarida bitirmeleri gerekirken sanssiz bir gol yediklerini söyledi.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Sergen Yalçin, "Ilk bölüm bizim istedigimiz gibi oldu. Golü buldugumuz, golden sonra da 3-4 pozisyonu gole çeviremedigimiz bir ilk yari oldu. Rahat bir maç olacak gibi görünürken 60. dakikadan sonra skoru koruma psikolojisine bürünen, geri çekilen bir oyun oynadik. Rakip üstümüze geldi. Talihsiz bir gol yedik. Bu tür goller olabiliyor. Rahat bir sekilde bitirmemiz gereken müsabakayi beraberlikle noktaladik. 1-0 hiçbir zaman garanti bir skor degildir. Biz de bunun sikintisini yasadik. Bu maçi böyle tamamlayip önümüze bakacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Rachid Ghezzal-Mehmet Topal degisikligindeki planini anlatan Yalçin, "Ghezzal biraz yoruldu. Mehmet'i merkeze çekerek, Can'i da saga alarak o bölgeyi güçlü tutmaya çalistik. Rakip o bölgeden geliyordu. Oyuna giren oyuncularin verecegi katki bizim için çok önemli. Giren oyuncularin takima katki vermesi gerekiyor. Bu sene sonradan oyuna soktugumuz oyuncularin maalesef bir katkisi yok. Takimin gücünü, direncini arttirmalari gerekirken arkadaslarina yardimci olamiyorlar. Bu da oyununun gidisatini etkiliyor." ifadelerini kullandi.

Düzeltmek için ellerinden gelen her seyi yaptiklarini kaydeden Sergen Yalçin, "Sezon basinda bu durumda olacagimizi söyleselerdi kimse inanmazdi. Ben Anadolu'da da çalistim ama bu kadar uzun süreli bir düsüs hiç yasamadim. Iyi antrenman yapiyoruz, oyuncularimiz maça iyi konsantre oluyorlar. Maçi ilk yarida bitirebilirdik ama ceza sahasinda topu getirince içeri sokmak lazim. Insallah düzeltmeye çalisiyoruz. Elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Oyuncularimiza tekrar kazanma aliskanligi kazandirmak için psikolojik ve oyunsal çalismalari yapiyoruz. Umarim önümüzdeki hafta kazanmaya baslariz." diye konustu.

Yalçin, siyah-beyazli takimin golünü atan Can Bozdogan'in performansi ile ilgili olarak ise "Can çok iyi oynadi. 20 yasinda olmasina ragmen katki yapiyor ve sorumluluk aliyor. Ayagi iyi, kosu mesafesi yüksek. Bugün de çok iyi oynadi. Kendisini tebrik ediyorum." seklinde görüs belirtti.

Kaynak: AA