Ismail Çokçalis Açiklamasi 'Özlüce Tesisleri'nde Hürriyetimden Alikonuldugumu Açiklamak Isterim'

Bursaspor’la olan sözlesmesi fesheden Ismail Çokçalis, yasadiklari ile ilgili sosyal medya hesabindan oldukça dikkat çekici açiklamalarda bulundu. Genç futbolcu, “Özlüce Tesisleri’nde hürriyetimden alikonuldugumu açiklamak isterim” derken, kulüp yöneticileri ve çalisanlari tarafindan da önünün kesilerek sözlesme imzalatmaya zorlandigini ifade etti.

Bursaspor’da Ismail Çokçalis krizi büyümeye devam ediyor. Yesil-beyazli kulübün 2. Baskani Emin Adanur’un açiklamalarindan sonra genç futbolcu da sosyal medya hesabindan çok sert ifadeler kullandi. Ismail Çokçalis sunlari söyledi:

“Bursaspor Kulübü Ikinci Baskani Emin Adanur tarafindan, Bursaspor Kulübü’nün resmi sosyal medya hesabi üzerinden 02.12.2021 tarihinde yapilan açiklamalar nedeniyle, degerli kamuoyunu gerçekler hakkinda bilgilendirmek adina isbu yazili açiklamayi yapma zorunlulugum dogmustur. Sayin Baskan yaptigi açiklamada, futbolcu sözlesmemde belirlenen ücretlerin tamaminin, eksiksiz bir sekilde tarafima ödendigini, ne var ki bir takim akil oyunlariyla Bursaspor ile olan sözlesmemi haksiz bir sekilde feshettigimi, tarafimca yapilanlarin rezillik oldugunu ve bundan sonra benimle sözlesme imzalayacak futbol kulüpleri olmasi halinde, bunun Türk futboluna ihanet etmek oldugunu ifade etmistir. Öncelikle, Sayin Baskan’in yapmis oldugu bu açiklamalari üzülerek takip ettigimi belirtmek isterim. Zira, gerçekte yasananlar Sayin Baskan’in açiklamalarinda oldugu gibi degildir. Bursaspor Kulübü’nün alt yapisinda futbol hayatina baslamis ve kariyerinin henüz çok basinda genç bir futbolcu olarak, bir takim akil oyunlariyla futbola basladigim kulübe zarar vermek istemem söz konusu degildir. Sayin Baskan’in ifadelerinin aksine, sözlesmemde belirtilen ücretler eksiksiz bir sekilde yatirilmamistir. Üstelik, eksik ödeme yapilmasina ragmen, Kulüp tarafindan bakiye alacaklarimdan feragat etmem talep edilmis olup, feragat içeren bir protokol hazirlanarak tarafima zorla imzalatilmaya çalisilmistir. Söz konusu protokol tarafimca imzalanmadigi için 19.11.2021 tarihinde Kulübün Özlüce tesislerinde hürriyetimden alikonuldugumu açiklamak isterim. Bu hususta Kulüp yetkilileri hakkinda Bursa Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde suç duyurusunda bulunuldugunu, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturmanin yürütüldügünü belirtmek isterim. Dolayisiyla, belirtilenlerin aksine, tarafimca haksiz veya hukuka aykiri olarak yapilan hiçbir eylem ve islem bulunmamakta, aksine bu olaylarda magduriyet yasayan tarafin ben oldugumu kamuoyuna belirtmek isterim.

“Yöneticiler ve kulüp çalisanlari ile birlikte önüm kesildi”

Dikkat çeken açiklamalarina devam eden Ismail Çokçalis, “Diger yandan, Sayin Baskan’in spor kulüplerinin tarafimla sözlesme imzalamamasina iliskin yönlendirmelerinin de yakisik almadigini düsünmekteyim. Zira, genç ve kariyerinin basinda bir futbolcunun asilsiz iddialar ile karalanmasinin, kariyerinin önünün kesilmeye çalisilmasinin ve kulüplerin zan altinda birakilmasinin hakkaniyetli olmadigini düsünmekteyim. Tarafimca Bursaspor Kulübüne zarar vermeye yönelik hiçbir eylemde bulunulmamis, aksine hukuki haklarin yasal yollarla ileri sürülmesinden öteye gidilmemistir. Sonuç olarak, sezon basinda, basta Türkiye süper liginin en önemli takimlari olmak üzere ve ayrica Avrupa takimlarindan çok iyi sartlarda transfer teklifleri almama ragmen, daha düsük bir bedelle Bursaspor’u tercih ettigim ve Bursaspor ile sözlesme imzaladigim göz önüne alindiginda, Bursasporlulugumum tartismaya açilmasi hiç kimsenin haddi olmayip, sözlesmedeki kulüp taahhütlerinin hiç birinin yerine getirilmemis olmasi, akde aykiriliklarin giderilmemis olmasi, ücretlerimin tamaminin eksiksiz olarak ödenmemis olmasi, Vakifköy Tesisleri’ne antrenmana gidecekken, önümün kulüp yöneticileri ve kulüp çalisanlari ve tutulmus adamlar tarafindan kesilmesi ve kulüpten olan alacaklarimdan vazgeçmem için ibraname, sözlesmeyi feshetmemem için taahhütname imzalamaya zorlanmam, hürriyeti baglayici suç, alikoyma ve yagma suçlarinin da kulüp tarafindan bana karsi islenmis oldugu da göz önüne alindiginda, kulüp tesislerinden disariya ancak emniyet güçlerince çikarilmis olmam da dikkate alindiginda hakliligim magduriyetim daha iyi anlasilacaktir” ifadelerini kullandi.

“Mafyatik tavirlar sergilemeleri nedeniyle"

Bursaspor’u çok sevdigini dile getiren Ismail Çokçalis, son olarak sunlari söyledi:

“Cumhuriyet savciligina tüm belgeler avukatim tarafindan iletilmis olup, Cumhuriyet Savciligi bahsi geçen kulüp yöneticileri aleyhine sorusturma baslatmis ve ifadeleri alinmak üzere müzekkereler yazilmis ve kamera kayitlari da talep edilmistir. Bursa’yi ve Bursaspor kulübünü çok seviyor olmam ve bu kulüpten ayrilmak istememe ragmen ve bu hususta, basta babam olmak üzere, menajerim ve avukatimin olaganüstü çabalari ile sorunlarin giderilmesi için ugras verilmis olmasina ragmen kulüp yöneticileri tarafindan duyarsiz kalinmis ve üstüne de mafyatik tavirlar sergilemeleri nedeniyle, sözlesmenin devam etmesinin benim için artik çekilmez bir hal almasi dolayisiyla, çok sevdigim kulübümle aramda olan sözlesmeyi feshetmek zorunda birakildim. Sonuna kadar Türk futboluna hizmet etmek için elimden gelenin fazlasini her zaman yapacagimi, gündemi böyle bir sebeple mesgul etmekten dolayi ayrica üzüntü içinde oldugumu siz degerli kamuoyuna bildirmek isterim.”

Kaynak: İHA