Idlib'de Görme Engelliler Futbol Maçi Yapti

Görme engelli oyunculardan Muhammed Abdülgani: 'Benim için futbol maçi oynamak bir hayaldi. Hem görme engelli olup hem futbol maçi oynamak biraz zordu'

Suriye’nin kuzeybatisindaki Idlib ilinde "3 Aralik Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle düzenlenen organizasyonda iki görme engelli futbol takimi dostluk maçi yapti.

Suriye’deki engelli bireylere yönelik yardim faaliyetleriyle taninan "Safak Dernegi" ve "Görme Engelliler Dernegi", Bessar Esed rejimi ve destekçilerinin saldirilari sonrasi gözlerini kaybeden sporcular için futbol maçi düzenledi.

Maç berabere sonuçlandi.

Görme Engellileri Derneginin Danisman Direktörü Abdulmuen Yasin, AA muhabirine, basari duygusunu dünyadaki herkesle paylasmak için görme engellilere yönelik futbol maçi düzenlediklerini söyledi.

Yasin, "Deneyimli uluslararasi görevlerde bulunan teknik direktörler iki takimi 3 ay boyunca egitti." dedi.

Safak Dernegi sorumlularindan Abdulmuen Cubran da Idlib'de görme engelliler için kullanilan içinde zil bulunan topu bulmakta zorluk çektiklerini vurgulayarak, "Bu aktiviteyi yaparak toplumun görme engellilere karsi bakisini degistirmek istiyoruz." seklinde konustu.

Görme engelli oyunculardan Muhammed Abdülgani de görme engellilere dikkati çekmek için futbol maçi düzenlendigini söyledi.

Abdulgani, "Benim için futbol maçi oynamak bir hayaldi. Hem görme engelli olup hem futbol maçi oynamak biraz zordu." ifadelerini kullandi.

Derneklerin kendilerine futbol egitimi verdiklerini anlatan Abdulgani, "Birçok zorluk astik. Buradan bize egitim veren teknik direktörlerimize tesekkür ediyorum." seklinde konustu.

Yardim derneklerine çagrida bulanan Abdulgani, "Bizi tüketen toplumdan kurtarip üreten toplum olmamiza yardimci olun." dedi.

Kaynak: AA