Cumhurbaskani Erdogan, Paralimpik Oyunlarda Madalya Kazanan Sporculari Kabulünde Konustu Açiklamasi

'Basarilarinizla 84 milyonun umudu ve iftihar kaynagi oldunuz' 'Genç, inançli, azimli ve basari odakli sporcularimiz, yarinlar için bir sonraki olimpiyatlar için beklentilerimizi de bir hayli yükselttiler' '19 yildir bir kilim gibi ilmek ilmek islenen nitelikli çalismalarin meyvelerini iste bugün topluyoruz' 'Bu sekilde devam ettigimizde, Paris 2024 Yaz Oyunlari'nda insallah madalya sayilarimizi insallah katlayarak artiracagimiza inaniyorum'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda madalya kazanan sporcularin, basarilariyla 84 milyonun umudu ve iftihar kaynagi oldugunu belirterek, "Bu sekilde devam ettigimizde, Paris 2024 Yaz Oyunlari'nda insallah madalya sayilarimizi insallah katlayarak artiracagimiza inaniyorum." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda madalya kazanan sporculari kabulünde konustu.

Türkiye'yi, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda temsil eden sporcular ve onlari yetistiren antrenörlerle bir araya gelmekten memnuniyet duydugunu dile getiren Erdogan, sporculari basarilarindan dolayi ülke ve millet adina tebrik etti.

Koronavirüs salgini nedeniyle geçen yil birçok uluslararasi spor etkinligi gibi Tokyo 2020 Olimpiyatlari'nin da gerçeklestirilemedigini animsatan Erdogan, "Salgin sartlarinin nispeten hafiflemesiyle önce Yaz Olimpiyat Oyunlari 23 Temmuz-8 Agustos 2021 tarihleri arasinda basariyla icra edildi. Türkiye olarak bu uluslararasi spor organizasyonunda farkli branslarda elde ettigimiz 15 madalyayla tarihi bir basariya imza attik. Yangin ve sel felaketiyle mücadele ettigimiz zorlu bir dönemde Tokyo'dan gelen müjdeli haberlerle milletçe büyük bir heyecan ve sevinç yasadik." ifadelerini kullandi.

Tokyo'dan madalya ile dönen sporculari Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde misafir ettiklerinde ayni basariyi Paralimpik Milli Takimi'ndan da beklediklerini dile getirdigini hatirlatan Erdogan, Söyle devam etti:

"Yaz olimpiyatlarina katilan sporcularimiz gibi siz de bizi mahcup etmediniz. Paralimpik Olimpiyatlari'nda 2 altin, 4 gümüs, 9 bronz olmak üzere toplamda 15 madalyaya ulasarak milletimizi gururlandirdiniz. Basarilarinizla 84 milyonun umudu ve iftihar kaynagi oldunuz. Bu madalya sayilariyla Tokyo 2020 Olimpiyatlari her iki alanda da ülkemizin en yüksek basariya ulastigi olimpiyatlar olarak tarihe geçmistir.

Daha önce Paralimpik Oyunlari'nda en çok madalyayi toplam 10 madalya ile 2012 Londra'da kazanmistik. Tokyo'da bu rekoru oyunlarin ilk haftasinda kirmayi basardik. Golbol Kadin Milli Takimi'miz ile masa tenisinde Abdullah Öztürk ülkemize altin madalya getirdiler. Masa tenisinde Nesim Turan, Ali Öztürk ve Kübra Korkut da bronz madalya kazandi."

Tokyo'daki en basarili bransin 4 madalya ile masa tenisi oldugunu animsatan Cumhurbaskani Erdogan, okçulukta Nihat Türkmenoglu'nun gümüs, Bahattin Hekimoglu'nun bronz, karisik takimda Öznur Cüre ve Bülent Korkmaz'in gümüs olmak üzere üç madalya kazandigini hatirlatti.

Judoda Recep Çiftçi ile Zeynep Çelik bronz, tekvandoda Meryem Çavdar'in gümüs, Mahmut Bozteke'nin ise bronz madalya kazandigini ifade eden Erdogan, sunlari söyledi:

"Aticilikta kadinlarda Aysegül Pehlivanlar ile gümüs, halterde Besra Duman ile bronz sevinci yasadik. Yüzmede ise Sevilay Öztürk bronz madalya alarak ülkemizde bu bransta tarihinin ilk madalyasini kazandirdi. Yüzmede Elif Ildem, 100 metre serbest stil elemelerinde olimpiyat rekoru kirdi. Golbol Kadin Milli Takimi'miz ise tam anlamiyla bir efsaneye dönüstü. Millilerimiz üst üste 2 kez Paralimpik Oyunlar Sampiyonu olarak tarihimize altin harflerle geçti.

Sevda Altinoluk, attigi 46 golle 'gol kraliçesi' unvanini da kazandi. Milletimizi gururlandirdiginiz, bizlere tarihi bir sevinç yasattiginiz için her birinize ayri ayri sahsim, milletim adina tesekkür ediyorum. Ülkemiz adina 16'nci Paralimpik Oyunlari'na katilan tüm sporcularimiz cesaretleri ve gayretleriyle her türlü takdiri hak ediyor. Evlatlarimizin tamami canlarini dislerine takarak en güzel sekilde milletimizi temsil etmeye çalistilar."

- "Bu kadar çesitli bransta elde edilen basarilar asla tesadüf degildir"

Kaybedilen müsabakalarda dahi sporcularin son saniyeye kadar mücadeleyi asla birakmadigini belirten Erdogan, "Genç, inançli, azimli ve basari odakli sporcularimiz yarinlar için bir sonraki olimpiyatlar için beklentilerimizi de bir hayli yükselttiler. Sporcularimiza tekrar tekrar sükranlarimi sunuyorum." dedi.

Sporda basarinin, dünden bugüne netice alinabilecek bir olgu olmadigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, "Özellikle bu kadar çesitli bransta elde edilen basarilar asla tesadüf degildir. Sporda basari için dogru, gerçekçi, etkili bir strateji ortaya koymali ve temelleri saglam tutmalisiniz. Özellikle modern yatirimlarla çagin teknolojisini altyapiya yansitmalisiniz. Biz iste son 19 yilda diger alanlarda oldugu gibi sporda da bunu yaptik, bunu basardik." ifadelerini kullandi.

Türkiye'deki toplam spor tesisi sayisini 1575'ten 3 bin 915'e yükselttiklerini anlatan Erdogan, "Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarini mahallelere kadar yaydik. Atletizm pistlerimizin sayisini 12'den 56'ya, yarim ve tam olimpik yüzme havuzlarimizin sayisini 46'dan 279'a, spor salonlarimizin sayisini 372'den 904'e çikardik. Türkiye genelinde yaptigimiz stadyumlardan 32'sini tamamladik, 9 tanesinin yapimi, 5 tanesinin de proje ve ihale çalismalari devam ediyor." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yetenekli sporculari uluslararasi müsabakalara hazirlamak üzere, Türkiye Olimpiyatlara Hazirlik Merkezlerini devreye aldiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Milli Sporcu Bursu Programi'miz sayesinde sporcularimizi, egitimleri ile spor hayatlari arasinda tercih yapmaya zorlayan sartlari ortadan kaldirdik. Burslari ortaokul ve liselere kadar yayarak, ortaögretimde de milli sporcularimizin önünü açtik. Altyapimiza verdigimiz önem sayesinde, lisansli sporcu sayimiz 278 binden 10 milyon 377 bine, faal sporcu sayimiz ise 206 binden 1 milyon 654 bine çikti. Spor kulüplerimizin sayisi da üç kattan fazla artarak, 6 binden 19 bine yükseldi. Bugün elde edilen basarilarin gerisinde iste bu tesislerin, sporcu yetistirmeye yönelik programlarin, verdigimiz tesviklerin büyük katkisi bulunuyor. 19 yildir bir kilim gibi ilmek ilmek islenen nitelikli çalismalarin meyvelerini iste bugün topluyoruz."

- "Daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor"

Gençliginde sporla yakindan ilgilenmis, bugün de firsat buldukça spor yapan bir Cumhurbaskani olarak, sporculari her alanda desteklemeyi sürdürecegini söyleyen Erdogan, söyle devam etti:

"Siz kardeslerimin de bugüne kadar çok çalistiginizi, elinizden gelen gayreti gösterdiginizi biliyorum ancak hedeflerimize ulasmamiz için daha fazla çalismamiz, daha fazla ter dökmemiz, daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Bu sekilde devam ettigimizde, Paris 2024 Yaz Oyunlari'nda insallah madalya sayilarimizi insallah katlayarak artiracagimiza inaniyorum.

Bu düsüncelerle her birinizi basarilarinizdan dolayi kutluyor, bundan sonraki müsabakalarda Rabbimden muvaffakiyetler temenni ediyorum. Milletimize daha nice basarilar getirerek, hepimizin iftihar kaynagi olmayi sürdüreceginize yürekten inaniyorum. Rabbim gayretinizi, gücünüzü, azminizi artirsin. Rabbim yar ve yardimciniz olsun."

Kaynak: AA