Büyükelçi Basçeri'den KKTC Engelliler Spor Federasyonuna Ziyaret

Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla KKTC Engelliler Spor Federasyonunu ziyaret etti.

Lefkosa Atatürk Spor Kompleksi'nde yer alan Federasyon lokalindeki ziyarette konusan Basçeri, ortaya koyacagi faaliyetlerde her zaman Federasyonun yaninda olacaklarini, engelli bireylerin hayatini kolaylastirmak adina ellerinden gelen destegi vereceklerini söyledi.

Basçeri, Federasyonun engelli bireylerin spor vesilesiyle topluma tam ve etkin katilimini hedefleyen çalismalarini yakindan takip ettigini dile getirdi.

Gün vesilesiyle Federasyonu ziyaret etmek istediklerini ve iki engelli bireye sporcu sandalyesi takdim ettiklerini belirten Basçeri, engelli bireylerin her alanda hayatini kolaylastiracak adimlarin atilmasinin önemini vurguladi.

KKTC Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi'nin Türkiye'de daha güçlü bir takim ile sahaya çikmasini istediklerini ifade eden Basçeri, "Sizin basariniz bizim gururumuzdur. Büyükelçilik olarak destegimiz sürecek." dedi.

Basçeri'ye Büyükelçilik Gençlik ve Spor Bakanligi KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam eslik etti.

Kaynak: AA