Bayern Münih Yil Sonuna Kadar Tribünlerini Taraftarlara Kapatmak Zoruna Kaldi

BERLIN – Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takimlarindan Bayern Münih'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde alinan tedbirlerden dolayi yil sonuna kadar evinde yapacagi karsilasmalari seyircisiz oynanacak.

Alman kulübünden yapilan açiklamada, Bavyera eyalet hükümetinin bugün Kovid-19 salgininin yayilmasini önlemek için dün federal düzeyde alinan tedbirleri sertlestirilme kararini aldigi, buna göre Bavyera eyaletinde yil sonuna kadar büyük çapli spor etkinliklerde seyircilere izin verilmeyecegi belirtildi.

Açiklamada, böylelikle Bayern Münih’in Allianz Arena’da 8 Aralik’ta Sampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya, 11 ve 17 Aralik’ta Bundesliga’da Mainz 05 ve Wolfsburg’a karsi oynayacagi maçlarda tribünlerin bos kalacagi kaydedildi.

Bundesliga’da mücadele eden diger Bavyerali kulübelerden Augsburg’dan yapilan açiklamada da yarin Bochum ile oynanacak karsilasmanin seyircisiz oynanacagi aktarildi.

Stuttgart, Freiburg ve Hoffenheim’in yer aldigi Baden-Württemberg eyaletinde ise kulüpler yil sonuna kadar sahalarinda oynayacagi maçlarda en fazla 750 seyirci alabilecek.

Kuzey Ren Vestfalaya’da ise federal hükümet ile eyaletler arasinda varilan anlasma birebir uygulanacak.

Buna göre spor, kültür ve benzeri büyük çapli etkinliklere kisitlama getirilerek; burada mekanin kapasitesinin en fazla yüzde 50'si kullanilabilecek ancak bu etkinliklere katilanlarin sayisi kapali alanlarda 5 bin, açik havada 15 bin ile sinirli olacak.

Bundan dolayi yarin Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasinda oynanacak karsilasmaya en fazla 15 bin taraftar alinacak.

Bremen, Berlin, Asagi Saksonya ve Hamburg eyaletlerinde federal hükümet ve eyaletler arasinda alinan karar gelecek haftadan itibaren geçerli olacak.

Kaynak: AA