Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesinde 3 Aralik Engelliler Günü Etkinligi Düzenlendi

Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesinde (AYBÜ) 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla "Engel Tanimayanlar" programi düzenlendi.

AYBÜ Milli Irade Yerleskesi'nde gerçeklestirilen programa, Rektör Prof. Dr. Ibrahim Aydinli, ögretim görevlileri ve ögrenciler katildi.

Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan programda konusan Aydinli, son yillarda engellerin kalkmasiyla engelli bireylerin spor basta olmak üzere her alanda çok önemli basarilar elde ettigini söyledi.

Üniversite olarak engelleri ortadan kaldiran çalismalar yürüttüklerini anlatan Aydinli, "Bizler engel çikarmazsak onlar daha nice basarilara imza atabileceklerini bizlere bizzat yasatarak gösterdiler. Her yerde; sporda, müzikte, ögretmenlikte, hukukta, teknik alanda engelli kardeslerimiz var. Rabbime hamdolsun ki toplumumuz bu olgunluga ulasti." diye konustu.

Programda daha sonra Aydinli, AYBÜ ögrencilerinden masa tenisi sporcusu engelli Rümeysa Cesur, milli yüzücü ve atlet Hüseyin Çirakoglu, milli yüzücü Yakup Çirakoglu, milli tenisçi Necati Görmez, milli güresçi Mahir Can Yurt, masa tenisi sporcusu Elif Gelgeç, kick boks sporcusu Gizem Koçak ve Avrupa sampiyonu milli atlet Sevda Kilinç Çirakoglu tesekkür belgelerini takdim etti.

Programda engelli milli sporculardan Sümeyye Boyaci, Beytullah Eroglu, Necati Görmez'in hayat hikayelerini konu alan kisa filmler gösterildi.

"Engel Tanimayanlar" müzik grubu tarafindan konser verilen programda Aydinli, görme engelli ögrencilerin yaptigi goalball müsabakasina katildi. ???????

Rektör Aydinli, daha sonra programa katilan engelli ögrenciler ve ailelerinin onuruna yemek verdi.

Kaynak: AA