GZT Giresunspor Kulübü Basin Sözcüsü Önal, Ligin Ilk Yarisini Degerlendirdi Açiklamasi

'Ilk yaridaki hedefimiz 2528 puan bandindaydi. Bunun çok az altindayiz ancak 22 puan da bizim için gayet olumlu bir rakam' 'Sezon sonunda toplamda 3840 puanin üzerine çiktigimizda zaten ligi garantilemis oluyoruz'

ATAKAN ÇITLAK - GZT Giresunspor Basin Sözcüsü Halil Ibrahim Önal, ligin ilk yarisindaki hedeflerinin 25-28 puana ulasmak oldugunu belirterek, "Bunun çok az altindayiz ancak 22 puan da bizim için gayet olumlu." dedi.

Önal, AA muhabirine, 44 yil sonra mücadele ettikleri Süper Lig'in ilk yarisini 22 puanla tamamladiklarini söyledi.

Sezona yeni kurulan takim olmalarinin yani sira fikstür dezavantaji nedeniyle istedikleri gibi baslayamadiklarini ifade eden Önal, ilk haftalarda arzu edilen sonuçlarin alinamadigini kaydetti.

Önal, ilerleyen haftalarda alinan galibiyetlerle üst siralara dogru hizla tirmandiklarini vurgulayarak, "Su anda gayet iyi oynayan, mücadele eden bir takimimiz var. Ilk etapta kamuoyunda bir güven problemi vardi. 'Acaba olur mu? Yapabilirler mi?' diye ama biz zaten kendimize ve takimimiza güveniyorduk. Güvenimizi de oyuncularimiz ve hocamiz sag olsunlar bosa çikartmadilar." diye konustu.

Bu sezon ligde kalmayi amaçladiklarina isaret eden Önal, "Ilk yaridaki hedefimiz 25-28 puan bandindaydi. Bunun çok az altindayiz ancak 22 puan da bizim için gayet olumlu bir rakam." ifadesini kullandi.

- "Ivmemizi devam ettirirsek hedefimize ulasmis olacagiz"

Önal, ikinci yarida daha basarili sonuçlara imza atacaklarini belirterek, "Sezon sonunda toplamda 38-40 puanin üzerine çiktigimizda zaten ligi garantilemis oluyoruz. Ikinci yarida da ivmemizi devam ettirirsek hedefimize ulasmis olacagiz." dedi.

Sezonun ikinci yarisinin ilk 6 haftasinda Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile karsilasacaklarina deginen Önal, kendilerini zor bir sürecin bekledigini söyledi.

Basin sözcüsü Önal, 20. haftada deplasmanda Galatasaray ile karsilasacaklarini kaydederek, "Galatasaray zor bir takim. Kolay maç olmayacak. Biz de iyi bir takimiz. Istanbul deplasmaninda Besiktas önünde farkli bir sonuç elde etmistik. Galatasaray karsisinda sürpriz sonuç alabiliriz." diye konustu.

Halil Ibrahim Önal, devre arasi transfer döneminde kadrolarini güçlendireceklerini belirterek, 3-4 isimle görüsüldügünü, ilerleyen süreçte konunun netlesecegini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA