Fatih Terim Açiklamasi 'Olayi Tersine Çevirmek Için Elimizden Geleni Yapacagiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Denizlispor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Ligde de uzaktayiz. Maalesef sadece Avrupa kaldi. Orada da çok büyük basari elde ettik. Bunlarin tam tersine. Olayi tersine çevirmek için elimizden geleni yapacagiz. Kulübümüzün ve bizim ortaya koydugumuz bu projeye güveniyorum" dedi.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasi 5. Turu’nda sahasinda karsilastigi Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Denizlispor’a penaltilarda maglup oldu ve elendi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Istemedigimiz seyler oluyor. Böyle bir maçi da kaybediyoruz. Tek kale oynadigimiz, 15-20’ye yakin pozisyon buldugumuz maçi kaybediyoruz. Kaybettiginizin penaltisi, 1-0’i yok. Turu geçemedigimizde ayni sey benim için. Birkaç pozisyonda kendinden daha iyi olan pozisyonda olan kime pas vermedi. Kendileri atmak istegi herhalde. Ligde de uzaktayiz. Maalesef sadece Avrupa kaldi. Orada da çok büyük basari elde ettik. Bunlarin tam tersine. Olayi tersine çevirmek için elimizden geleni yapacagiz. Kulübümüzün ve bizim ortaya koydugumuz bu projeye güveniyorum. Gençlere de güveniyorum, hata yapacaktir. Yalniz samimiyetle belirtmek isterim ki kendim de dahil, Galatasaray’a zarar verme ihtimali olan her seyin önüne geçerim. Maçlar kaybediliyor. Bu sürprizler de oluyor. Hakeme tek sey soracagim. Çünkü bedelini ödemeyen tek kesim onlar. 4 tane daha korner olsaydi attiracak miydi? Kulübümüzün ekonomik plani dogrultusunda futbolun gelecegine yaptigimiz bu yatirima çok güveniyorum. Hem önümüzdeki zaman dilimi içerisine basariyi, hem de geliri saglayacagina inaniyorum. Geliri saglayacak bir yatirim olarak görüyorum. Biraz zaman gerekiyor gençlerimize. Umudumuzun var oldugunu da tekrarliyorum" diye konustu.



"Okan’i vermemizin sebebi oynamasiydi"

Okan Kocuk’un Giresunspor’a kiralanmasinin plan dahilinde oldugunu ifade eden Terim, "Okan’i vermemizin sebebi oynamasiydi. Çok dogruydu. Nasil Yunus’u verdiysek. Çok komik yorumlar duyuyorum. Bize karsi da en iyi oynamalarini söylüyoruz. Okan’i maç eksigini gidermesi için Süper Lig’de bir takima verdik. Yunus bana iki defa geldi, gitmek istedigini söyledi.

Çok da dogru yaptik. Oynayacak, geri dönecek. Okan’i verirken, Fatih, Ismail, Muslera ve Cankat ile beraber 4 kisiydi. Muslera’nin sakatligi aklimizda yoktu. Fatih kendisini baska takimda oynamaya daha hazir hissettigi için, evet dedik. Ismail’i iki sene Kayseri’de tecrübelendirdigim için onu koydum. Basarisiz olmus olabilir. Hatalari var mi evet. 15-20 tane oyuncu kiraya verdik. Kiraya verdigimiz her oyuncumuzun gönlü razi olmadan göndermedik. Bu kadar gol kaçirdigimiz bir ortamda kalecinize kizamazsiniz. 38 tane sut atilmis. Burada artik söylenecek söz bizedir. Dedigim gibi, Galatasaray’a zarar verecek varsa kendim dahil hepsinin önüne geçerim. Müsaade etmem kendime de" seklinde konustu.



"Teknik direktör yetistirmiyor yorumlari yapanlara söyleyecek kelime bulamiyorum"

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli’nin teknik ekibe katilmasiyla ilgili çikan haberlerin dogru olmadigini söyleyen deneyimli teknik adam, "Haberim yok. Yalanlar sirayla gidiyor. Ben hiç görüsmedim maç haricinde. Birçok kisi ön görülüyor. Klasik haline geldi son zamanlarda. Hatta teknik direktör yetistirmeme olayi ile birlestirdiler. Türk futbolunun son 50 yilinda her kademde bulundum. Çok da kalabalik ekiplerle çalistim. Somut basarili olarak baktiginizda en fazla sampiyonluk yasayan, en çok galibiyet alan birçok ilki yapan, yeni ortaya konan bir çok seyin karsisinda Fatih Terim yazan bir adamim ben. Eger böyle bir basari vara arkasinda büyük bir ekip vardir. Kimse tek basina en üst seviyede bu kadar kalamaz. Bu tip yorumlarin en basta gecesini, gündüzüne katarak kendisine uzman oldugu alanda çalisan, büyük çaba sarf eden, disaridan baska güzel hayattan vazgeçen bu insanlara büyük saygisizlik oldugunu düsünüyorum. Dünyanin en kolay seyi o bir seyler basarmak için çalisan insanlara haksiz yere konusmaktir. Teknik direktör yetistirmiyor yorumlari yapanlara söyleyecek kelime bulamiyorum. Anlamak da zorluk çekiyorum. Böyle bir konu ne benle ne baskanla gündeme gelmedi. Dünyanin hangi takiminda sürekli böyle bir s gördünüz. 24 saat yasayan organizasyon hepimiz birer parçasiyiz. Tüm çalisma arkadaslarim günün her aninda bu takimin basarisi için çalisiyorlar. Benim yardimci antrenörlerimi begenenler olmadi hiç. Takviye olur mu, olur neden olmasin. Ben adamcagizla hiç görüsmedim. Bizim maçlara geldigini biliyorum. Bana olan saygisini biliyorum. Bize katki verecegine inandigim bir sey olursa, donanimli, tecrübeli, gelecek vaat eden güçlü isimlere her zaman kapimiz açik. Merak etmeyin ben Galatasaray için en dogru karari veririm. Yarin sabah baskanla görüsecegim. Konusulacak o kadar konu var ki, çok baska yerlerdesiniz. Nedendir bilmiyorum. Gerekirse takviye de yapilir" degerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim son olarak, Rumen futbolcu Olimpiu Morutan’in yeteneklerinden süphelerinin olmadigini ve daha da gelisecegini söyledi.

Kaynak: İHA