Fatih Tekke Açiklamasi 'Kalecimizin Çok Ciddi Bir Performansi Vardi'

Türkiye Kupasi’nda Galatasaray’i penaltilarla eleyen Denizlispor’da Teknik Direktör Fatih Tekke maçin ardindan konustu. Kaleci Abdülkadir’in önemli bir performansi oldugunu söyleyen Tekke, bu sonucun camia açisindan da önemli olduguna dikkat çekti.

Ziraat Türkiye Kupasi 5. Tur mücadelesinde Galatasaray ile deplasmanda karsi karsiya gelen ve normal süresi ile uzatmalari 3-3 sona eren maçta penalti atislari sonrasinda rakibini kupanin disina iten Denizlispor’da Teknik Direktör Fatih Tekke, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Tekke, “Maçin degerlendirmesi bizim açimizdan sonuç ve moral açisindan çok iyi. Yine sakat verdik. Maçin basinda oyuncularima ‘Önce saglik’ dedim. 11 oyuncumuz eksikti. Galatasaray çok pozisyon buldu, kalecimizin çok ciddi bir performansi var. Yoksa oyunun böyle olmasi mümkün degildi. Ikinci yarida baski yaptik. Sakatliga ragmen devam eden 2 oyuncumuz oldu. Camia açisindan önemli bir maç oldu. Takimin ligde kötü giden bir süreci var. Ayaga kalkmak adina önemli. Sürpriz bir sonuç mu, evet sürpriz. Galatasaray ilk yarida çok üstün bir oyun ortaya koymustu” açiklamasini yapti.

“Bir plana bagli olarak devam edecegiz”

Maçta 3-2 geriye düsmelerine karsin pas oyunundan vazgeçmemeleri hakkinda konusan Fatih Tekke, “Biz oyun olarak topa sahip olmak istiyoruz. Bizim liglerimizi çok abarttigimizi düsünüyorum. Oyun felsefesi olmayan, kalitesi düsük liglerimiz var. Üst lig de dahil buna, bizim mücadele ettigimiz lig de. Ben de hoca olarak kaleden diger kaleye kadar, belli rotasyon ve aksiyonlarla beraber topu getirebilmenin önemli oldugunu düsünüyorum. Pas oyununda israr önemli. Bazen oyuncu baski yedigini hissedip bunun disina çikabiliyor. Süper Lig’de de bizim ligde de ön baskilarin da plani olmadigi için bunun üzerine gidecegiz. Attigimiz gollerin hepsi bir plandi. Yedigimiz goller de bekledigimiz bir durumdu. Oyuncu kalitesinde de fark var. Ben ve ekibim bir maçi kazanacaksak, oyuncular ve teknik ekip beraber kazanmali. Her gittigim yerde bu böyle. Bunun sancilari oluyor. Ama israr etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Oyun üstünlügümüz belki yoktu ama bir plan üzerinden gittik”

Isin sonucunda çok önemli bir sonuç aldiklarini söyleyen Fatih Tekke, “Birçok eksiginizle beraber Galatasaray’i eliyorsunuz. Oyun üstünlügü olmadi belki ama oyunu bir plan üzerinden götürdük. Baski yaparken de beklerken de belli bir plan içindeydik. Ritme uydugunuz anlar da oluyor, kalitenizin yeterli ya da yetersiz oldugu anlar da oluyor. Kosullar kirbaç darbeleri gibidir. Bazilari bunu sirtinda fildisi gibi hissederken bazilari palto giyer. Tüm dünyada oynanan oyunun gerçekligine uygun hareket etmek istiyoruz. Türkiye’de futbolu düsünme seklini degistirebiliyorsak bir sey yapmis sayiliriz. Hedefim budur” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA