Yeni Malatyaspor Divan Kurulu'ndan Yönetime Kongre Çagrisi

Yeni Malatyaspor Divan Kurulu, takimin içerisinde bulundugu durum karsisinda yönetimi olagan üstü kongre dahil her türlü fedakarligi göstermeye davet etti.

Süper Lig’in ilk yarisini en sonra bitirerek kötü bir sezon yasayan Yeni Malatyaspor’da yönetim önümüzdeki Mayis ayina kadar seçim olmayacagini duyururken bugün olagan üstü toplanan Yeni Malatyaspor Divan Kurulu’ndan ise yönetime kongre tavsiyesi geldi.

Aksam üzeri gerçeklesen toplanti sonrasi yapilan açiklamada Yeni Malatyaspor’un son iki yil ve bu sezonun ilk yari bitimindeki bulundugu pozisyon itibariyle tüm Malatyalilari derin üzüntü ve endiseye sevk ettigi belirtilerek, "Yeni Malatyaspor Divan Kurulu olarak, son haftalarda art arda yaptigimiz olaganüstü toplantilarda Kulübümüzün içinde bulundugu sportif, mali ve yönetimsel sorunlar tartisilmis, çözüm üretilmeye çalisilmis ve bu düsüncelerimiz Kulüp Baskanimiz Sayin Adil Gevrek ile de paylasilmistir." denildi.

Gelinen noktada kulübün transfer döneminde önemli bir finansal kaynak sorunu yasadigi ve bu güne kadar da mesafe alinamadiginin görüldügü belirtilerek su ifadelere yer verildi:

"Son yillarda, yasanan tüm sorunlarin yerlesik ve kalici hale gelerek siradanlastigi ve tekrarlandigini üzülerek tespit etmis bulunuyoruz.

Bu sorunlarin asilmasi anlaminda, yerel unsurlarla saglikli bir temelde iletisim kurulamadigi, futbol kamuoyunun yeterince bilgilendirilmedigi ve yönetim yapisindan kaynakli sehirle bütünlesmenin saglanamadigi gözlenmistir. Bütün bu özet tespitlerimizin sonucunda; basta Kulüp Baskanimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimizi, içinde bulundugumuz olumsuz tablonun Kulübümüz ve Sehrimiz lehine dönüsümü için, olaganüstü kongre dahil her türlü fedakarligi göstermeye davet ediyoruz.

Bu kritik süreçte yerel yöneticilerimizi, siyasi temsilcilerimizi ve sivil toplum kuruluslarimizi da karar alma süreçlerinde katki saglayici, birlestirici ve bütünlestirici sorumluluk almaya çagiriyoruz.

Kulüp tüzügümüz uyarinca aldigimiz tavsiye kararlarimiz kamuoyuna saygi ile duyurulur"

Kaynak: İHA