Önder Karaveli Açiklamasi 'Besiktas'in Oyunu Çok Daha Güçlü Bir Oyun Olmali'

Besiktas Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Konyaspor karsisinda oynadiklari oyunun çok daha güçlü olmasi gerektigini vurgulayarak, “Bundan çok daha iyi bir oyun olmali. Gelismesi ve gelistirilmesi gerekiyor. Oyuncularin da umarim seviyelerini daha yukariya en kisa zamanda tasiyacagiz” dedi.

Besiktas Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Spor Toto Süper Lig’in 19. Haftasinda deplasmanda Konyaspor’a karsi 1-0 maglup olduklari maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Konyaspor’u aldigi galibiyetten ötürü tebrik eden Önder Karaveli, yesil-beyazli ekibin ligdeki konumunu hak eden bir oyunu ortaya koydugunu aktardi. Karaveli, "Konyaspor’la ilgili yaptigimiz analizlerde yeniden oyun kuran oyun organizasyonunu baslatan, bekleneni biraz daha öne çikarip merkez orta saha oyuncularindan ziyade beklerini kullanmaya çalisan, ön tarafta da hizli oyunculariyla pozisyonlar bulmaya çalisan bir takim oldugu ve kompakt oynayan bir takim oldugunu biliyorduk. En basindan onlari durdurmayi planladik. Biraz daha ön alanda tam baski olmasa da rakibi caydirici bir yerlesim düsünmüstük. Maçin basindan itibaren bu düsündügümüz kadar ön alanda olmadi ama alan savunmasini oyuncularimizin dogru yaptigini düsünüyorum. Konyaspor’un özellikle maçin ilk yarisinda çok etkili pozisyonlar buldugunu, oyununu her zamanki o coskulu, daha etkili ve hücumda pozisyonlar bulan oyununu oynayabildigini düsünmüyorum. Bizim açimizdan baktigimizda da öyle çok zengin bir oyun degildi. Hücum açisindan özellikle, çok zengin bir oyun degildi. Iki takimin da karsilikli, dengeli oynadigi bir oyun oldugunu düsünüyorum” dedi.



“Oyuncularin da seviyelerini daha yukariya en kisa zamanda tasiyacagiz”

Karaveli, maçin gidisatinda oyuna müdahalelerde bulundugunu söyleyerek, rakibin de buna karsilik verdigini belirtti.

Oyuna giren futbolcularin yüksek katki veremedigine deginen Karaveli, "Oyuna giren özellikle iki oyuncumuzdan çok fazla hücum açisindan özellikle katki alamadik. Bu da oyunumuzu gelistirmek, biraz daha rakip alana götürmek yerine rakibin de yaptigi degisikliklerle oyuna sokulan oyuncularla biraz daha bizim kalemize dogru dönmesine neden oldu. Ama ben oyunun tamaminda ne Konyaspor’un ne Besiktas’in fazla pozisyon zenginligi olmayan yüksek seyir zevki olmayan bir oyun oynadigini düsünüyorum. Iki takim da son derece dengeli götürmeye çalisti. 90. dakikada elimizle verdigimiz bir pozisyon. Ön tarafta sonlandiramadigimiz, kalemizde daha kalabalik olmamiza ragmen ceza sahasi içinde hatta kale sahasi içinde neredeyse daha kalabalik olmamiza ragmen bir pozisyonda gol yedik. Yogun bir maç trafiginin her iki takimi da ben olumsuz etkiledigini düsünüyorum. Oynanan oyun daha yüksek seviyede olmasi gerekirdi her iki takim açisindan da. Kendi açimizdan baktigimizda da Besiktas oyunu bundan çok daha güçlü bir oyun olmali. Bundan çok daha iyi bir oyun olmali. Gelismesi ve gelistirilmesi gerekiyor. Oyuncularin da umarim seviyelerini daha yukariya en kisa zamanda tasiyacagiz” seklinde konustu.



“Hakemlerle ve kararlariyla ilgili konusmak istemiyorum”

Karaveli, bir gazetecinin hakem performansina iliskin sorusuna da, "Hakemlerle ve kararlariyla ilgili konusmak istemiyorum. Oyunla ilgili oynanan oyunla ilgili soracaginiz her soruya son derece açigim. Lütfen oyunla ilgili sorular gelirse seve seve cevaplamak için buradayim” diye cevap verdi.

“Besiktas Kulübü’nün çalisaniyim”

Karaveli, bir gazetecinin Besiktas’taki kariyeriyle ilgili sorusuna ise, “Kendi açimdan degerlendirdigimde Besiktas Kulübü’nün çalisaniyim. Besiktas Kulübü bana bir görev vermisti, onu sürdürdüm. Daha sonra da Sergen hocamizin ayrilmasiyla beraber A takim da bir görev verdi ve onu da mümkün oldugu kadar iyi, dogru ve en net sekilde yapmaya çalisiyorum. Belirsizlikle ilgili bir durum yok aslinda. Kulübümüz bununla ilgili en dogru ve en net karari bir an önce verip zaten bununla ilgili açiklama yapacaktir, en kisa zamanda. En dogru organizasyona en kisa zamanda Besiktas ulasacak hiç süpheniz olmasin" seklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA