Çaykur Rizespor Kulübü Baskani Tahir Kiran, Ligin Ilk Yarisini Degerlendirdi Açiklamasi

'Rizespor'a faydali olanlar, Rizesporlu hissedenler burada kalacak. Bu bayrak için savasanlar burada kalacak. Bayrak için savasmayanlar, sartlar ne olursa olsun kalamayacak' 'Cüneyt Çakir'i bir daha hiçbir maçimiza istemiyorum. Çok iyi hakem olabilir, yurt disinda iyi hakem olabilir, gitsin orada hakemlik yapsin. Benim Rizespor'umun maçina gelmesin'

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp baskani Tahir Kiran, "Rizespor'a faydali olanlar, Rizesporlu hissedenler burada kalacak. Bu bayrak için savasanlar burada kalacak. Bayrak için savasmayanlar, sartlar ne olursa olsun kalamayacak." dedi.

Kiran, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gazetecilere yaptigi açiklamada, sezon basinda yeni bir takim kurulmaya çalisildigini, gelen oyuncularin uyum sürecinin ciddi zaman aldigini söyledi.

Ligin 9. haftasina kadar önemli sikintilar yasadiklarini, Galatasaray maçiyla takim oyunu oynamaya basladiklarini ve iyi bir hava yakaladiklarini belirten Kiran, yasanan olumsuzluklarin sebeplerini tespit ettiklerini ve gerekli nesteri vurduklarini dile getirdi.

Kiran, taslarin yerine oturmasi için çalistiklarini vurgulayarak, "Çok büyük ümitlerle transfer ettigimiz bazi isimler, hayal kirikligi olan, takima yeteri katkiyi saglayamayan oyuncular oldu. Lig arasinda ciddi görüsmelerimiz olacak. Bazilari ile yollarimizi ayirip, farkli oyunculari kadromuza katacagiz. Iç transfere Selim Ay ve kaleci Gökhan Akkan ile basladik. Transfer sezonunda iyi isler yapacak, daha iyi yerlerde olacagiz." diye konustu.

Takim içerisinde Phiri ve Ronaldo Mendes gibi birçok oyuncunun sezon basi sakatliklarinin, takimin olumsuz gidisine etki ettigine dikkati çeken Kiran, söyle devam etti:

"Sakatliklar pesimizi birakmadi. Son olarak Dabo'nun yasadigi sakatlik... Son haftalarda birçok oyuncumuzdan yine yararlanamadik. Bolasie'yi ise çok büyük umutlarla almistik. 'Büyük oyuncu.' ve 'Maç kazandirir.' diye düsündügümüz biriydi. Fakat 19 maç oynadik ve bize en ufak bir katkida bulunamadi. Bulunmadi mi, bulunamadi mi? Bunun muhasebesini de yapacagiz. Rizespor'a faydali olanlar, Rizesporlu hissedenler burada kalacak. Bu bayrak için savasanlar burada kalacak. Bayrak için savasmayanlar, sartlar ne olursa olsun kalamayacak. Gözünün yasina bakmayacagiz. Bizim hedefimiz sezonu ilk 10 içerisinde bitirmek. Halen bu sözümüzün arkasindayiz. Ikinci yarida çok degisik seyler olacak. Oyuncularimiz takim olma özelligini kazandi. Beraber seviniyor, beraber üzülüyorlar. Bazi sevinmeyenler var, çürük elmalar. Zaten onlari da ayiklayacagiz. Bugün itibariyla kendini Rizesporlu hissedenlerle ilgili çalismaya basladik."

- "Hocamizdan çok memnunuz"

Kiran, teknik direktör Hamza Hamzaoglu ile sezonun ilk yari degerlendirmesini 5 saatlik toplantida gerçeklestirdiklerini aktardi.

"Takimda devam etmesini istedigi oyunculari, yeni takviyeleri bizlere bildirdi." diyen Kiran, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yabanci sinirlamasindan dolayi bazi sikintilarimiz var. Onlari asmak için çalismalarimizi baslattik. Hocamiz çok degerli bir ekip adami. Bütün demeçlerinde takim ruhu ile açiklamalarda bulundu. Hiçbir zaman kimseyi medyanin önüne atmadi. Hocamizdan çok memnunuz. Transferde sayi vererek takimda bulunan kimseyi strese sokmak istemiyoruz. Zaman içerisinde netlesecek. Dis transferde iki oyuncu için çalismalara basladik. Kulüp baskanlari ile görüsme gerçeklestirdik. Hedefimiz yerli oyuncularin takimdaki sayisini artirmak. Yabanci sayisi azalacagi için Türk futbolculara yöneliyoruz. Yabanci transferi döviz bazinda ciddi sikinti. Dövizdeki artis ile sezon basinda kurdugumuz bütçenin yüzde 50 üzerine çiktik. Ayagimizi yorganimiza göre uzatmamiz gerek. 30 maç kazanan takim 6 milyon dolar gelir elde ediyor. Bu kulüplerin bütçelerine yetmiyor. 30 maç kazanan sampiyon oluyor ama gelir belli. Bu isin matematigi artik yok. Bunun için baska gelirler bulmak, ciddi efor harcamak gerekiyor."

- "Bizim Rizespor'a VAR yok"

Hakem hatalarindan sikayetçi olan Tahir Kiran, son oynadiklari Gaziantep FK maçini yöneten Cüneyt Çakir'in, Çaykur Rizespor'a karsi görev aldigi maçlarda çok ilginç istatistigi oldugunu savundu.

Cüneyt Çakir'in Çaykur Rizespor'un 35 maçinda görev aldigini belirten Kiran, "Bu maçlarda 20 maglubiyet, 9 beraberlik, 6 galibiyet. Hepsi dogru yanlis degerlendirmesi yapmayacagiz. Cüneyt Çakir'i bir daha hiçbir maçimiza istemiyorum. Çok iyi hakem olabilir, yurt disinda iyi hakem olabilir, gitsin orada hakemlik yapsin. Benim Rizespor'umun maçina gelmesin." ifadelerini kullandi.

Kiran, hakemlerle ilgili Kulüpler Birligi Vakfinin, "Devre arasina kadar konusmayacagiz." degerlendirmesi oldugunu kaydederek, su görüslerini aktardi:

"Biz de konusmuyorduk. Biz de bugüne kadar konusmadik. Cüneyt Çakir'i istemiyorum. Ilk yarinin son haftasinda Gaziantep FK maçinda rakip camia, 'Rize maçina Rizeli hakem atandi.' diye veryansin etti. Belki de ondan etkilendi. Adana Demirspor maçinda bir penalti verdi. Bütün dünya görmedi, VAR gördü, o gördü. Bizim Rizespor'a VAR yok. Galatasaray maçi yasadik, VAR yok. Antalyaspor maçi, VAR yok. Giresunspor maçi, VAR yok. Ayni pozisyonu Konya'da Baiano'nun düsürülmesini hakem sari kart ile geçistirdi. Biz direkt kaleye gidiyorduk. Giresunspor maçinda Boyd'un pozisyonunda, çapraza giden topta kirmizi kart gördük ve 90 dakika 10 kisi oynadik. Takim bir hafta çalisiyor, toparlanip maça çikiyorsun. Bir kartla senin emegini yikiyorlar."

Maçin kaderinin çalinan veya çalinmayan bir düdüge kalmamasi gerektigini belirten Kiran, "Hakem hatalari ile kaybolan en az 10 puanimiz var. Yazik degil mi bizim emegimize? Ben bunlarin hata olduguna inaniyorum. Bugün 20 baskan, hangisine sorarsaniz A'dan Z'ye hiçbiri hakemlerden memnun degil. Bu memnuniyetsizligimizi sayin federasyon baskanina ilettik. Yapilmasi gerekenleri, istediklerimizi söyledik. Yeni gelen MHK ile 2-3 hafta maçlar güzel gitti. Ferhat Bey'in bu isleri düzeltecegine inaniyoruz. Bunun için zaman ve kredi lazim. Hakemlerin daha iyi olacagi düsüncesindeyiz. Bu ligler, bu hakemler, bu kulüpler bizim. Çiksinlar, aslanlar gibi yönetsinler. Hataya biz variz. Bütün kulüp baskanlari hataya variz. Yeter ki hata olsun." seklinde konustu.

Baskan Kiran, Gökhan Gönül'ün fedakarca çalistigini ve takima katki sagladigini diye getirerek, "Gökhan özveriyle çalisiyor. Sezon basinda sanssiz sakatlik yasadi. Almanya'ya giderek tedavisini olup döndü. Ardindan Bainao ile çarpisti. Kaburgasi çatladi ve bu sekilde oynadi. Topa vururken aci hissediyor. Ronaldo Mendes çok iyi bir oyuncu ama sakatligi nedeniyle göremedik. Hocamiz ondan umutlu. Insallah ikinci yari daha iyi olacak. Phiri bana göre kimsede olmayan bir oyuncu ama sanssiz sakatlik yasadi. Takim olma yolunda ciddi ivme yakaladik. Aranin az olmasi bizim için olumlu. Ikinci yariya daha iyi baslayacagiz. Bu oyuncularin da katkisi artacak." degerlendirmesinde bulundu.

Bazi oyuncularin sanssizlik yasadigini, bazilarinin ise beklentinin uzaginda kaldigini dile getiren Kiran, "Alper Potuk çok degerli bir oyuncu. Bizim kardesimiz. Basaksehir maçinda yasadigi talihsizligin psikolojisini üzerinden atamadi. Ikinci yarida çok farkli olacak, yeni bir baslangiç yapacak. Ikinci yarida çok önemli katki yapacagini, maçlar kazandiracagini düsünüyorum. Bolasie'nin transferi için ise ciddi ugrastik ama karsiligini alamadik. Onunla masaya oturacagiz. Bu kafayla devam edecekse yollari ayiracagim ama 'Ben böyle degilim. Daha iyi olacagim.' derse, olabilir. Su performans ile Bolasie'yi bu takimda tutmam." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA