Adana Demirspor, Ankaraspor Maçinin Hazirliklarini Tamamladi

Teknik direktör Vincenzo Montella: 'Ankaraspor maçinin tam konsantrasyon gerektirdigini, kendi performansimizi sahaya yansitmamiz gerektigini düsünüyorum'.

Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupasi 5. turunda yarin Ankaraspor'u İçel'de agirlayacagi maçin hazirliklarini tamamladi.

Akdeniz ekibi, kulüp tesislerinde teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde antrenman yapti.

Montella, idman öncesi gazetecilere yaptigi açiklamada, kulübün 81. kurulus yil dönümünü kutlayip, bu takimin bir parçasi olmaktan gurur duydugunu belirtti.

Takimin ilk yari performansini degerlendiren Italyan teknik adam, alinan sonuçlarin ve sergilenen futbolun kendisini memnun ettigini dile getirdi.

Takimin bir kimlige sahip oldugunun herkes tarafindan artik bilindigini vurgulayan Montella, "Takim kendi ruhunu ve mücadelesini sahada yansitabiliyor. Bireysel olarak da hepsinin bu sekilde gelismesi memnuniyet verici. Futbolda her sey sonsuza dek sürmüyor. Sunu da söylemek lazim, ikinci yarinin birinci yariya nazaran daha zorlu geçecegini düsünüyorum. Çünkü artik herkes bizi taniyor. Kimligimizi yansitabilecegimizi de biliyorlar. O yüzden daha zorlu bir süreç olacagini düsünüyorum ama biz tabii ki kendi mücadelemizi ve çalismalarimizi sürdürüp, yolumuza devam edecegiz." diye konustu.

Montella, yönetim dahil kimsenin kendilerine bir baski uygulamadigini ancak takimdan maksimum verimi almak için çaba sarf ettiklerini anlatarak, "Biz de onlarin sundugu imkanlar dahilinde çalismalarimizi yapip, gelismek için çaba gösterdik. Bazi maçlar sansla puan ve puanlar kazandik. Bazen sanssiz sekilde puanlar kaybettigimiz de oldu. Bu sekilde devam etmemiz gerektigini biliyoruz. Biz burayla yetinmiyoruz. Devamini da istiyoruz. O yüzden kulüp ve takim olarak ikinci yari için genel olarak ne gerekiyorsa yapmaya haziriz." ifadelerini kullandi.

- Transfer çalismalari

Montella, transfer çalismalariyla ilgili soru üzerine, ocak ayi dönemini bir tamir süreci olarak gördüklerini belirtti.

Transfer konusunun tam netlesmedigini aktaran Italyan çalistirici, söyle konustu:

"Ne yapariz, ne ederiz bilmiyorum. Transferde baskanimizin ve kulübümüzün niyeti, istegimiz çok önemli. Ben bunu biliyorum. Baskanimizin tabii ki de takimimizi gelistirmek açisindan bir firsat bulursa kesinlikle yatirim yapacagini biliyorum. O yüzden biz çalismalarimiza devam ederken, kulübümüzün ne kadar çok çalistigini da biliyoruz. Ancak bu konuda ne olur ne biter bilemiyorum. Ocak ayi transfer döneminin ne kadar zor oldugunu da biliyoruz. Takimlar kendi iyi futbolcularini vermez. Ancak firsatlar olursa, olusursa, degerlendireceklerini de tahmin ediyorum."

Öte yandan Montella, yarin karsilasacaklari Ankaraspor'un iyi bir takim oldugunu belirterek, "Çaykur Rizespor'a karsi aldiklari galibiyeti biraz analiz ettim. Beraber oynayan ve sert oynamayi hedefleyen bir takim. Kontrataklarda belirli organizasyonlari var ve açikçasi topa sahip olmadiklari bölümde de organizasyonlu bir görüntü sergiliyorlar. Ankaraspor maçinin tam konsantrasyon gerektirdigini, kendi performansimizi sahaya yansitmamiz gerektigini düsünüyorum." seklinde konustu.

- Futbolcular ilk yariyi degerlendirdi

Takimin sol beki Kaan Kanak, iyi bir ilk yari geçirdiklerini belirterek, yaptiklari hatalar üzerinde çalisip, ikinci yari daha güzel bir futbol izleteceklerini kaydetti.

Kupa maçina deginen Kanak, "Kupada gidebilecegimiz yere kadar gidecegiz. Benim sahsi hedefim, insallah final oynariz. Ben daha önce final oynadim. Burada da ilk çiktigimiz sene neden olmasin? Bizde kupayi alabilecek potansiyel var. Takimimiz çok kaliteli." degerlendirmesinde bulundu.

Kaleci Arijanet Anan Muric ise ilk yarida kaybettikleri puanlari ikinci yarida telafi edeceklerini dile getirdi. Muric, Ankaraspor ile oynayacaklari kupa maçina iyi bir sekilde hazirlandiklarini belirterek, her kulvarda mücadelelerini göstermek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA