TFF 2. Lig'de Ilk Yari Heyecani Tamamlandi

Beyaz Grup'ta Pendikspor en yakin rakibine 11 puan fark atarken, Kirmizi Grup'ta ise Sakaryaspor takipçisinin 5 puan önünde ilk sirada yer aldi.

TFF 2. Lig'de ilk yari heyecani dünkü maçlarla tamamlanirken, Beyaz Grup'ta Pendikspor, Kirmizi Grup'ta ise Sakaryaspor devreye lider girmeyi basardi.

Kastamonu'da yasanan sel felaketinin olumsuz etkileri nedeniyle tüm haklari dondurulan GMG Kastamonuspor'un disinda, Beyaz Grup'ta 18, Kirmizi Grup'ta 20 takim mücadele etti.

Normal sezonu gruplarinda ilk sirada bitiren ekiplerin dogrudan Spor Toto 1. Lig'e yükselecegi ligde, birincileri takip eden dörder ekip ise 1. Lig'e çikacak 3. takimin belirlenecegi play-off etabinda mücadele etmeye hak kazacak. Kendi gruplarindaki eslesmelerde rakiplerini geçecek iki ekip, play-off finalde karsilasacak.

Beyaz Grup'ta GMG Kastamonuspor disinda son 3 siradaki takimlar, Kirmizi Grup'ta da sezonu son 4'te bitirecek ekipler küme düsecek.

Ilk yarinin dünkü müsabakalarla tamamlandigi ligde ikinci devre 15-16 Ocak 2022 tarihlerindeki maçlarla baslayacak ve 30 Nisan Cumartesi günkü müsabakalarla tamamlanacak. Normal sezonun ardindan play-off maçlarinin tarihi belirlenecek.

- Beyaz Grup

Beyaz Grup'ta ilk yariyi 39 puanla tamamlayan Pendikspor, en yakin rakibi Amed Sportif Faaliyetler'in 11 puan önünde yer aldi. Amed Sportif Faaliyetler'in yani sira 27'ser puanli Bucaspor 1928 ile Nazilli Belediyespor ve 25 puana sahip Isparta 32 Spor play-off hattinda bulunuyor.

Grupta Eskisehirspor, Teco Karacabey Belediyespor ve Karatay Termal 1922 Konyaspor ise ilk devreyi düsme hattinda tamamladi.

- Kirmizi Grup

Sakaryaspor'un 45 puanla zirvede yer aldigi Kirmizi Grup'ta, 40 puana sahip 1461 Trabzon, 37 puanli Afjet Afyonspor ile 36 puani bulunan An Zentrum Bayburt Özel Idarespor lideri takip eden takimlar oldu. 34'er puana sahip Sivas Belediyespor ile Çorum FK bu ekipleri izliyor.

Nigde Anadolu FK, Kahramanmarasspor, Ergene Velimesespor ile Sariyer ilk devre itibariyla düsme hattinda yer aldi.

Kaynak: AA