Konyaspor-Besiktas Maçinin Ardindan

Besiktas Teknik Sorumlusu Önder Karaveli:'Besiktas oyunu bundan çok daha güçlü bir oyun olmali. Bundan çok daha iyi bir oyun olmali. Gelismesi ve gelistirilmesi gerekiyor. Oyuncularin da seviyelerini daha yukariya en kisa zamanda tasiyacagiz' 'Belirsizlikle ilgili bir durum yok aslinda. Kulübümüz bununla ilgili en dogru ve en net karari bir an önce verip zaten bununla ilgili açiklama yapacaktir, en kisa zamanda. En dogru organizasyona en kisa zamanda Besiktas ulasacak, hiç süpheniz olmasin'

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasinda Ittifak Holding Konyaspor'a deplasmanda 1-0 yenilen Besiktas'ta teknik sorumlu Önder Karaveli, çok daha güçlü bir oyun ortaya koymalari gerektigini söyledi.

Karaveli, MEDAS Konya Büyüksehir Stadi'ndaki karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, Konyaspor'u aldigi galibiyetten ötürü tebrik etti.

Yesil-beyazli ekibin ligdeki konumunu hak eden bir oyunu ortaya koydugunu anlatan Karaveli, söyle konustu:

"Konyaspor'la ilgili yaptigimiz analizlerde beklerini kullanmaya çalisan, ön tarafta da hizli oyunculariyla pozisyonlar bulan ve kompakt oynayan bir takim oldugunu biliyorduk. En basindan onlari durdurmayi planladik. Biraz daha ön alanda tam baski olmasa da rakibi caydirici bir yerlesim düsünmüstük. Maçin basindan itibaren bu, düsündügümüz kadar ön alanda olmadi ama alan savunulmasini oyuncularimizin dogru yaptigini düsünüyorum. Konyaspor'un özellikle maçin ilk yarisinda çok etkili pozisyonlar buldugunu, oyununu coskulu, etkili oynayabildigini düsünmüyorum. Bizim açimizdan baktigimizda da öyle çok zengin bir oyun degildi. Hücum açisindan özellikle çok zengin bir oyun degildi. Iki takimin da karsilikli, dengeli oynadigi bir oyun oldugunu düsünüyorum."

Karaveli, maçin ilerleyen bölümlerinde oyuna müdahalelerde bulundugunu hatirlatarak, rakibin de buna karsilik verdigini animsatti.

- "Bundan çok daha iyi bir oyun olmali"

Oyuna giren futbolcularin yüksek katki veremedigine isaret eden Karaveli, sunlari kaydetti:

"Oyuna giren iki oyuncumuzdan özellikle hücum açisindan katki alamadik. Bu da oyunumuzu gelistirmek, biraz daha rakip alana götürmek yerine rakibin de yaptigi degisikliklerle oyunun biraz daha bizim kalemize dogru dönmesine neden oldu. Ama ben oyunun tamaminda iki takimin da yüksek seyir zevki olmayan bir oyun oynadigini düsünüyorum. Iki takim da son derece dengeli götürmeye çalisti. 90'inci dakikada verdigimiz bir pozisyon... Ön tarafta sonlandiramadigimiz, ceza sahasi içinde, hatta kale sahasi içinde daha kalabalik oldugumuz pozisyonda gol yedik. Yogun maç trafiginin her iki takimi olumsuz etkiledigini düsünüyorum. Oynanan oyunun daha yüksek seviyede olmasi gerekirdi. Besiktas oyunu bundan çok daha güçlü bir oyun olmali. Bundan çok daha iyi bir oyun olmali. Gelismesi ve gelistirilmesi gerekiyor. Oyuncularin da seviyelerini daha yukariya en kisa zamanda tasiyacagiz."

- "Hakemlerle ve kararlariyla ilgili konusmak istemiyorum"

Karaveli, bir basin mensubunun maçin hakeminin performansina iliskin sorusuna, "Hakemlerle ve kararlariyla ilgili konusmak istemiyorum." diye cevap verdi.

Besiktas'taki kariyeriyle ilgili bir soru üzerine ise Karaveli, "Kendi açimdan degerlendirdigimde Besiktas Kulübünün çalisaniyim. Besiktas Kulübü bana bir görev vermisti, onu sürdürdüm. Daha sonra da Sergen hocamizin ayrilmasiyla beraber A takimda bir görev verdi ve onu da mümkün oldugu kadar iyi, dogru ve en net sekilde yapmaya çalisiyorum. Belirsizlikle ilgili bir durum yok aslinda. Kulübümüz bununla ilgili en dogru ve en net karari bir an önce verip zaten bununla ilgili açiklama yapacaktir, en kisa zamanda. Besiktas, en dogru organizasyona en kisa zamanda ulasacak. Hiç süpheniz olmasin." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA