Ilhan Palut Açiklamasi 'Sahada Büyük Bir Mücadele Vardi'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, son 3 hafta kadro kalitesine mücadele gücünü de ekleyen bir Besiktas takimini analiz ettiklerini belirterek, “Tahmin ettigimiz gibi geçti maç, kolay degildi. Sahada büyük bir mücadele vardi, taktik savasi vardi” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda Besiktas’i 1-0 maglup etikleri maça iliskin açiklamalarda bulundu. Zor bir maç olacagini maç öncesinde düsündüklerini söyleyen Ilhan Palut, “Süper Lig’de her maç zor. Besiktas ligin en iyi kadrolarindan birisi. Ayrica son 3 hafta kadro kalitesine mücadele gücünü de ekleyen bir Besiktas takimini analiz ettik. Burada yapmamiz gereken bu mücadeleye en az Besiktas kadar karsilik verip kendi pozitif oyunumuzu da sahaya yansitmakti. Tahmin ettigimiz gibi geçti maç, kolay degildi. Sahada büyük bir mücadele vardi. Taktik savasi vardi. Onlar bizim Amir ile oyun kurmamizi engellemeye çalisirken, biz onlarin Pjanic ile oyun kurmasini engelledik. Bu da maçi dengede giden bir maç haline bürüdü. Besiktas’in ilk yari duran topta net bir pozisyonu vardi. Bizim de ataklarimiz vardi. Ikinci yari da buna benzer geçti. Oyun olarak bir denge vardi ama net gol pozisyonlari anlaminda Besiktas bir adim öndeydi. Belki pozitif futbol adina kendi standartlarimizin çok üzerine çikamadik. Ama takimimda 1. dakikadan baslayip 90+5. dakikaya kadar süre gelen bir arzu, istek ve mücadele vardi. Oyuncularimin bunun karsiligini son dakika gölüyle de olsa almalarina çok mutlu oldum. Gol atanin kazanacagi bir maç sekline bürünmüstü son 20 dakikada ve biz bunu basardik. Oyuncularimi kutluyorum verdikleri bu mücadeleden dolayi. Eksiklerimiz vardi, bunu hissettirmediler. Besiktas’a da ligin ikinci yarisinda basarilar diliyorum” dedi.



“Besiktasli yönetici veya temsilcisiyle görüsmem olmadi”

Gazetecilerin ’Besiktas’tan teknik direktörlük için bir teklif geldi mi?’ sorusu üzerine ise Palut, "Evet Sergen hocadan sonra bazi isimler gündeme geldi. Evet isminin geçtigini bende duydum; ama hiçbir Besiktasli yönetici veya temsilcisiyle görüsmem olmadi. Konyasporla çok degerli bir is yapiyoruz. Takim olma olgusunu basardik. Bunu sonuçlara yansitiyoruz. Su an da her sey Konyaspor adina mükemmel gidiyor. Ama bu sadece ilk yari sonucu. Kimseye de ilk yaridaki basarisindan dolayi herhangi bir hak vermiyorlar. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Onun için konsantrasyonumu sadece ve sadece bana güvenen Konyaspor’a aktarmak istiyorum. Su an tek düsüncem ikinci yari da bu mücadeleye devam edip, çok iyi sirada ligi bitirip bu kulübün tarihine geçebilmektir” seklinde konustu.

Palut, Konyaspor ile sözlesmesinin uzatilmasi yönündeki soru üzerine de, "Baskanimiz ile bu konu hakkinda görüsme yaptik. Prensip anlaminda onlar bana her seyin iyi gittigini, uzun yillar görmek istedigi söylediler. Ben de bundan mutlu oldugumu, böyle bir görüsme için onlara hazir oldugumu söyledim. Ayrintilara geçilmedi. Sözlesme benin için ikinci planda. Bu yil benim için çok degerli. Her teknik direktörün altin senesi olur. Her takiminda Konyaspor olarak bu seneye çok siki sarilmaliyiz. Bu bizim farkimizi Türk futboluna hissettirecegimiz bir sene. Onun için sözlesme görüsmeleri, benim konsantrasyonum açisindan çok sakincali buluyorum. Ama prensip anlaminda yönetim ve ben buna olumlu bakiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA