Bayrampasa'da Minik Futbolcular Sehitler Için Sahaya Çikti

Bayrampasa’da Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan düzenlenen futbol turnuvasinda minik futbolcular sehitler için sahaya çikarak ter döktü. 8 takimdan olusan turnuvada ilk maçlar oynanirken, etkinligine katilan ünlü isimler de birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

Bayrampasa’da Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan sehit ailelerine destek amaçli futbol turnuvasi düzenlendi.

Düzenlenen turnuvaya Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Onursal Baskani Nur Ertrük, Baskani Hakan Sulu, Baskan Vekili Kadir Balik, Kültür ve Sanat Baskani Ilyas Çaglayan, TMB TV genel yayin yönetmeni Sahil Imanov, Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Yönetim Kurulu Üyeleri, sehit ve gazi aileleri yakinlari ve futbolseverler katildi.

8 takimdan olusan futbol turnuvasina Bayrampasa Futbol Okulu, Gürzaferspor, Teraziderespor, Bayrampasa Yenidoganspor, Teknikspor, Bayrampasa Doganspor, Çankiri Maruf Spor, Bayrampasa Kocatepe Atletik Spor kulüpleri katildi.

Turnuvada yer alan takimlarin U12 kategorisindeki minikler sehitleri anmak ve ailelerine moral vermek için sahaya çikarak ter döktü. Müsabakalar öncesinde birlik mesajlari verilen futbol turnuvasinda oynanan ilk karsilasmalar sonrasinda Final maçinin 2 Subat 2022 tarihinde oynanacak.

Bayrampasa’da bulunan kapali hali sahada baslayan turnuvanin ilk günkü maçinda U12 kategorisinde yer alan takimlardan Gürzafer ve Bayrampasaspor karsi karsiya geldi. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan karsilasmada baslama vurusunu Ünlü sanatçi Nuh Ertürk ve sehit yakini Mustafa Tunç tarafindan yapildi.

Turnuvaya katilan Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskan Vekili Kadir Balik “Ben hayatimda bir ampüte takiminin baskan vekili oldum. Gerçekten çok güzel seyler geçirdik. Burada da olay vatan, sehit aileleri bizim 24 tane Bayrampasa’dan, 3 bin 1 tane Istanbul’dan sehit ve gazileri aileleri olan dernegin baskanvekiliyim. Biz sadece sunu söylüyoruz. Alnimiz akiyla eger ki bizi destekleyen firmalardan aldigimiz bagislarla ilgili sosyal medyada paylasiyoruz. Allah onlarin 1 lirasini bogazimizdan geçirmesin. Bizim amacimiz buradaki gençleri yetistirmek, sadece Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi olarak bütün sehitlerimizin adini her noktada her sehirde her tepede nasil yasatiriz mantigiyla bunu basaracagiz. Bugün Turnuvada 8 takim karsilasmasi olacak, 4 takim kalacak. Haftaya cumartesi yari final Pazar günüde final maçi oynanacak. Onursal baskanimiz 20 yillik aziz dostum Nur Ertürk’e tesekkür ediyorum” dedi.

Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Onursal Baskani Nur Ertürk ise, “Kutsal ve böyle bir dernek yönetiminde bulunmaktan bir gazi torunu olarak gurur ve onur duyuyorum. Üzerime ne vazife düserse her zaman oldugu devletimizin ve sehit ailelerinin ile gazi ailelerinin yanindayim. Bugün yönetim olarak ilk adim atildi, ilk icraatimiz gerçeklestirildi.

Katkisi olan herkese 7’den 70’e herkese gönüller dolusu tesekkürler ediyorum. Gerçekten birlestirici ve önemli bir amaca hizmet ediyor. Sehitlerimizin ruhunu yasatan ve hissettiren bir turnuva olacak. Görüyorsunuz miniklerimiz çok heyecanlilar, onlarin heyecani bana da sirayet etti. Çok farkli platformlarda çok önemli etkinliklere imza atacagiz insallah. Yönetim olarak canla basla biz variz. Yanimizda olan herkese cani gönülden tesekkürler ediyorum. Bayrampasa sakinlerine sevgilerimi ve saygilarimi gönderiyorum. Her daim yanimizda olmalarini bekliyoruz” seklinde konustu.

Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Kültür Sanat Baskani Ilyas Çaglayan ”Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi kültür sanat baskani olmam vesilesi ile böyle bir dernekte yer almak beni onure etti. Tiyatro atölyemi onure etti. Bugünde harika bir etkinlikte yer alacagiz. Bu etkinlik tüm Bayrampasali çocuklarla birlikte, Istanbul’un 39 ilçesinde bu etkinligi yapma firsati insallah nasip olur. Sehit ve gazi ailelerimizi en iyi sekilde temsil etmek için elimizden ne geliyorsa yapiyoruz emegi geçen, üzerimizde hakki bulunan herkese yürek dolusu tesekkürler sunuyoruz” dedi.

TMB TV genel yayin yönetmeni Sahil Imanov, ”Böyle bir organizasyonun gerçeklesmesinde bizim de bir katkimizin olmasi gerçekten bizi çok gururlandiriyor. Bu organizasyon çok önemi var ayni zamanda sehit ve gazi aileleri destek amaçli gerçeklestirilen bu organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Bizim de üzerimize küçükte olsa bir vazife düsüyorsa bizde bunlari memnuiyet ile yapmaya hükümlüyüz. Bu organizasyonun sadece bir bölgede degil tüm Türkiye genelinde yapilmasini gerektigini düsünüyorum. Dernek baskanim ve diger yönetim kurulundaki arkadaslarimizla beraber istisareler yapip bu organizasyonlari Türkiye genelinde bir ekip haline gelip hizlica yapmayi planliyoruz” açiklamasinda bulundu.

Sehit yakini Mustafa Tunç, “Ben sehit Adem Tunç’un abisiyim. Bu programi düzenleyen basta baskanimiza çok tesekkür ederim. Böyle sehit ve gazi ailelerini unutmadiklari için tesekkür ederim. Kardes acisi çok büyüktür anlatilamaz ama kardesim sehit oldugu için kardesimle gurur duyuyorum. Buradan tüm sehit ve gazi ailelerini selamliyorum” dedi.

Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Hakan Sulu, ”Öncelikle böyle onur ve gurur verici bir organizasyonda çocuklarimiz ile beraber olmanin gururu ve onuru içindeyiz. Sehitlerimizin bize biraktigi emanetlere sahip çikmak için onlarin zor günlerinde her zaman yanlarinda olacagimizi her zaman söylemisizdir. Genç kardeslerimize sehitlerimizin ruhunu yasatmak için bu turnuvayi düzenledik. Maçta onun verdigi hirsla oynayacaklarina eminiz. Insallah daha büyük projelerimiz olacak Istanbul genelinde güzel projelerimiz olacak. Ben bu projede emegi geçen herkesten tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Turnuva öncesi turnuvaya destek verenlere Istanbul Sehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan plaket ve hediye takdimi yapildi. Oldukça heyecanli anlarin yasandigi maçlarda yari finale çikan takimlar 1 Ocak 2022’de karsi karsiya gelecek.

Kaynak: İHA