Adana Demirspor'un Süper Lig Karnesi

26 yil sonra Süper Lig’e çikan Adana Demirspor, sezonun ilk yarisini 30 puanla tamamladi.

Geçtigimiz sezon Spor Toto 1. Lig’i sampiyon olarak tamamlayan Adana Demirspor, 26 sene sonra Süper Lig’e yükseldi. 2021-2022 sezonunun ilk yarisinda 19 maça çikan mavi-lacivertli ekip 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 maglubiyetle 30 puan topladi. Adana Demirspor, maç fazlasiyla da ligde 6. sirada bulunuyor.

Ligin ilk 3 haftasinda Samet Aybaba ile maçlara çikan Adana Demirspor, ilk aldigi 2 puan sonucu Samet Aybaba ile yollarini ayirdi. 4. hafta itibariyle Italyan teknik direktör Vincenzo Montella ile anlasan mavi-lacivertli ekip, Montella yönetiminde çiktigi 15 lig maçinda 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 maglubiyet aldi. Ayrica Adana Demirspor, Montella yönetiminde çiktigi Ziraat Türkiye Kupasi üçüncü ve dördüncü tur maçlarini da kazandi.

Dünya yildizlari Adana Demirspor’da

Süper Lig’e çikilmasiyla birlikte Baskan Murat Sancak’in girisimleri sonucu Adana Demirspor, Mario Balotelli, Jonas Svensson, Younes Belhanda, Britt Assombalonga, Simon Deli, Matias Vargas, David Akintola, Lucas Castro, Arjianet Muric, Benjamin Stambouli ve Birkir Bjnarnason gibi birbirinden degerli yildiz oyuncularla anlasti.

Gol krali Balotelli

Adana Demirspor’da 7 golle Italyan golcü Mario Balotelli gol krali oldu. Balotelli’yi 5’er golle Yunus Akgün ve Britt Assombalonga takip etti.

Vargas ve Yunus asist krali oldu

Mavi-lacivertli ekipte Matias Vargas ve Yunus Akgün, 7’ser asistle asist krali olurken Mario Balotelli 4, Stambouli ve Assombalonga 2’ser asistle onlari takip etti.

Evinde 2 kere kaybetti

26 yil sonra Süper Lig’e çikan Adana Demirspor, ligde evinde karsilastigi 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 maglubiyet alarak 17 puan topladi. Deplasmanda ise mavi-lacivertli ekip 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 maglubiyetle 13 puan topladi.

1 kirmizi kart gördü

Mavi simsekler, ligde çiktiklari 19 maçta ise sadece 1 kirmizi kart gördü. Onu da Nijeryali orta saha oyuncusu David Akintola, Sivasspor deplasmaninda yedi.

Balotelli, 7 sari kart gördü

Adana Demirspor’un dünyaca ünlü yildizi Mario Balotelli, toplam oynadigi 20 maçta 7 sari kart görürken, onu Stambouli, Samet ve Svensson 3’er sari kartla takip etti.

Toplam 27 gol atan Adana Demirspor, kalesindeyse 22 gol gördü ve arti 5 averaja sahip oldu.

En fazla Svensson oynadi

Toplam 19 maça çikan sag bek oyuncusu Jonas Svensson, bin 552 dakika ile takimda en çok oynayan oyuncu oldu. 21 maça çikan Stambouli, bin 474 dakika oynadi. 20 maça çikan Samet ve 19 maça çikan Rassoul ise bin 350’ser dakika oynadi. 20 maça çikan Balotelli ise toplam bin 301 dakika sahada kaldi.

103 bin seyirci Yeni Adana Stadyumu’nda maç izledi

Adana Demirspor, ligde evinde karsilastigi 9 maçta 103 bin 499 seyirciyi Yeni Adana Stadyumu’nda agirladi. Ligin açilis maçinda Fenerbahçe’yi konuk eden mavi-lacivertli ekibe 10 bin 340 seyirci tribünlerden destek verirken, ligin 18. haftasindaki Galatasaray maçini 24 bin 126 seyirci izledi. Bu rakamlarla da Adana Demirspor, 4 büyüklerin ardindan 11 bin 494 seyirci ortalamasiyla 5. siraya yerlesti.

Kaynak: İHA