Hakkari'de Kadin Antrenörün Çalistirdigi Erkek Voleybol Takimi 1. Ligi Hedefliyor

Hakkari'de basantrenörlügünü yaptigi takimin TVF Erkekler 2. Ligi'ne çikmasina katki saglayan Esra Ertus, kendi grubunda namaglup liderligini sürdüren ekibiyle 1. lige çikmak için ter döküyor Hakkari Sportif Faaliyetler Basantrenörü Ertus: 'Erkek takimiyla çalismak dezavantaj degil, benim için avantaj. Onlara çogu zaman nazimi da geçirebiliyorum. Sporcularimizin aldigi galibiyetleri bana armagan etmeleri benim için en güzel hediye'

SAYIM HARMANCI - Hakkari'de 5 yil önce kurulan erkek voleybol takiminin basantrenörü Esra Ertus, Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 2. Ligi'nde gösterdikleri basarili performansla dikkati çekiyor.

Küçük yaslarda ilgi duydugu voleybola, ögretmenleri sayesinde yönelen 28 yasindaki Ertus, 2012'de Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük bölümünü kazandi.

Mezun olduktan sonra memleketi Hakkari'de Sportif Faaliyetler Kulübünü kurmasina katki saglayan Ertus, bir süre hem voleybol oynadi hem de antrenörlük yapti.

Yaklasik 15 yillik sporculuk hayatinin ardindan voleybol oynamayi birakan Ertus, Sportif Faaliyetler Kulübü takiminin basina geçti.

Sporcularinin basarisi için yogun bir sekilde mücadele eden Ertus, kisa sürede takiminin TVF Erkekler 2. Ligine çikmasinda ve iki kez play-off oynamasinda önemli rol oynadi.

Ligde 8. grupta namaglup liderligini sürdüren takimiyla bu sene 1. lige çikmayi hedefleyen Ertus, disiplinli çalismasiyla takiminin basarisi için mücadele ediyor.

- "Erkek takimiyla çalismak dezavantaj degil"

Gençleri spora yönlendirmek için de çalisma yürüten Ertus, ortaokuldayken tanistigi voleybolla hayatinin degistigini söyledi.

Bu süreçte bölgesel liglerde birçok müsabakaya katildigini, galibiyetler, maglubiyetler yasadigini aktaran Ertus, "Bu süreçte hiç yilmadim. Hep çalismaya devam ettim. Simdi ise bunu meslek olarak yapiyorum. Voleybol her zaman hayatimin bir parçasi oldu." dedi.

Ertus, erkek voleybol takiminin kent için iyi bir rol model oldugunu, tribünden maçlari izleyen birçok çocugun sporculari idol olarak gördügünü ifade etti.

Kentte altyapida sporcularin yetismesine öncülük ettigini dile getiren Ertus, sunlari kaydetti:

"Bölgemizde ciddi basarilar elde ettik. Bir üst seviye için daha kapsamli yol almamiz gerektigine ve daha fazla çalismaya karar verdik. Erkek takimiyla çalismak dezavantaj degil, benim için avantaj. Onlara çogu zaman nazimi da geçirebiliyorum. Sporcularimizin aldigi galibiyetleri bana armagan etmeleri en güzel hediyedir. Onlarla birlikte söz verdik. Hakkari'ye 1. lig takimi hediye edecegiz. Insallah bunu bu sene gerçeklestirecegiz. Grubumuzda lideriz. Bunun için daha çok çalismaliyiz. Kentimizde farkli branslarda birçok yetenekli çocugumuz var. Yeter ki onlara dokunmayi bilelim, yeter ki onlari destekleyebilelim ve onlarin kendi yeteneklerinin farkina varabilecekleri alanlar yaratalim. Inaniyorum ki Hakkari artik bir spor kenti haline gelecek."

Sporculardan Hayrettin Erol Karabal da bu sene 1. lige çikma hedeflerine dogru emin adimlarla ilerlediklerini belirterek, "Antrenörümüz liderliginde insallah bu sene 1. lige ulasacagiz. Çalismalarimiz güzel devam ediyor. Kadin antrenörle çalismak alisilmis bir sey degil. Özellikle voleybolda erkek takimlarinda Türkiye'de genellikle görülmeyen bir sey. Hayatimda ilk kez bir kadin antrenörle çalisiyorum." diye konustu.

Kaynak: AA