Trabzonspor Kulübü Baskani Agaoglu, Ligde Ilk Yariyi Degerlendirdi Açiklamasi

'Ilk yarinin geneliyle alakali konusacak olursak, hocamiz ve oyuncularimizi tebrik etmekten baska söyleyecek söz bulamiyorum. Hedefledigimiz noktada bitirdik'

Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarisini 46 puanla lider bitirmelerine iliskin, "Ilk yarinin geneliyle alakali konusacak olursak, hocamiz ve oyuncularimizi tebrik etmekten baska söyleyecek söz bulamiyorum. Hedefledigimiz noktada bitirdik." dedi.

Agaoglu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasinda sahalarinda oynadiklari ve 0-0 biten Medipol Basaksehir maçinin ardindan basin mensuplarina degerlendirmelerde bulundu.

Ligin ikinci yarisinin çok çetin geçecegini, düsme hattindaki kulüplerin can havliyle mücadele edeceklerini ifade eden Agaoglu, "Olmayan bütçeleriyle kulüplerini yönetmeye çalisiyorlar. Herkesin çok dikkatli olmasini istiyorum. 2019-2020'nin malum senaryolarini da raftan indirip, üstündeki tozu alip, tekrar önümüze koymaya çalisirlarsa bir kere daha söylüyorum, sakin ha sakin böyle bir seye tesebbüs edilmesin. Herkes isini yapsin. Tekrar söylüyorum algi yaratilmaya çalisiliyor. Belki bazi ince hesaplar yapiliyor. Ben de sunu söylüyorum, sakin ha o topa bir daha girmeyin, o top elinizde patlar." diye konustu.

Agaoglu, Trabzonspor Kulübü olarak herkesin isini en iyi sekilde yapmasi için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Trabzonspor Kulübü Baskani konusuyor, 12 mikrofon, 8-10 kamera. Bir Anadolu kulübü, baska bir Anadolu kulübü oynadiginda, yerel mikrofon ve ajans mikrofonlari haricinde imkan bulamiyor. Eger Allah nasip eder de bu sezon sonunda o kupa Trabzonspor'un elinde yükselirse ki o Trabzonspor'un elinde yükselen degil ayni zamanda Anadolu kulüplerinin adaletli ülke futbolu adina verdikleri mücadele olarak yükselir. Bu kupanin sahibi sadece Trabzonspor olmaz, bu kupanin sahibi tüm Anadolu'dur, hatta tüm kulüplerimizdir. Bir pozisyonda ele çarpti mi, çarpmadi mi, oraya verilip buraya verilmez. Tabii ki hakem hatalari olacaktir. Neticede oyuncunun hata yaptigi yerde hakemler de hata yapacaktir. Oyuncunun golü atamadigi yerde hakemin de hata yapmasi normaldir. Bizim hata düzeyini düsürmemiz gerekiyor. Kulüpler olarak elimizden gelen gayreti gösterdik."

Transfer çalismalarina da deginen Agaoglu, "Bizde sistem söyle çalisiyor, asagidan geliyor, izlemeden geliyor, hocanin talepleri dogrultusunda geliyor. Hoca degerlendirdikten sonra o oyuncunun Trabzonspor'un mali kriterlerine uyup uymadigini kontrol ediyor ve bize geliyor. Bize üç isim veriyor, dört isim veriyor ve biz girisimde bulunuyoruz. Ben isim konusmam, bana sormayin. Resmi olmasa da bazi oyuncularimiza aldigimiz teklifler var, yurt içi ve yurt disindan. 5-6 milyon avroluk bir transfer limitimiz var. Ama bu kasamizda 5 milyon avro var anlamina gelmiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Agaoglu, transferde adi Trabzonspor'la anilan Medipol Basaksehirli futbolcu Edin Visca'yla ilgili bir soruya, "Bu soruyu önce hocaya sormaniz gerekiyor. Basaksehir'in bir oyuncusuna 2-3 kulübün talip olmasi kadar güzel bir sey yok. Basaksehir adina güzel bir sey." yanitini verdi.

Ahmet Agaoglu, sakatliklari nedeniyle sezonu kapatan Gervinho ve Edgar'in lisanslarinin ise askiya alinacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA