Trabzonspor-Basaksehir Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci:'Oyun olarak kazandik ama skor olarak kazanamadik diye düsünüyorum' Medipol Basaksehir Yardimci Antrenörü Erdinç Sözer:'Iki takim da galibiyet için oynadi'.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasinda konuk ettigi Medipol Basaksehir ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avci, oyun olarak kazandiklarini ancak skor olarak kazanamadiklarini söyledi.

Avci, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, 11 yil çalistigi Medipol Basaksehir'e karsi oynadiklarini belirterek, "En iyi organizasyonu, plani, hafizasi olan bir takim. Teknik adamlik yaptigim süreçte futbolcu olan Emre Belözoglu, ayni hafizayi devam ettiriyor." dedi.

Hem savunma hem hücumda iki takimin da planlarinin oldugunu ifade eden Avci, sunlari kaydetti:

"Bunlari dogru uygulayarak hareket ettik. Rakibi karsilamada çözüm bulamayinca baska formasyon denedik. Oyun olarak bütününde direkten dönenler var. Planlar, sabir var. Rakibe çok firsat vermemek var. Rakibin de dengeye girdigi oyunda, oyun olarak kazandik ama skor olarak kazanamadik diye düsünüyorum. Savunmanin merkezindeki oyuncular ilk defa birlikte oynadi. Bence çok iyi oynadilar. Hamle sansimiz, kenar oyuncularimiz yok. Djaniny kenarda Abdülkadir, orta oyuncusu onu da kenarda kullaniyoruz. Ona ragmen oyuncular üstüne koyarak son ana kadar kazanmayi zorladi. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Alinan beraberlik var, yolumuza devam edecegiz."

Avci, karsilasmanin 77. dakikasinda yasanan ve penalti bekledikleri bir pozisyona iliskin soruya "Hakemler hakkinda konusmuyorum. Oralara takili kalirsam bütünü kaçiririm. Su an onunla ilgili yorum yapmayayim." yanitini verdi.

Türkiye Kupasi'ni da önemsediklerini vurgulayan Avci, "Yarin antrenmanimiz var. Elimde ne kalacak, sakatliktan çikanlar hepsine, genel duruma bakacagiz. Türkiye Kupasi da bir hedef. Iki hedefi sonuna kadar götürecegiz." seklinde konustu.

Avci, Edgar Ie'nin sakatlanmasi nedeniyle savunmaya bir transfer düsündüklerini vurgulayarak, sunlari ifade etti:

"Devre arasi transferleri kolay olmuyor. Devre arasinda rakamlar, tespitler zor oluyor. Kenar oyuncusu eksikligim var. Üç oyuncu ihtiyacim var. Rekabeti, kaliteyi artirmak önemli. Bugün 1 puan kazandik. Ceplerimiz dolu. Harika bir 13 ay bitti. Trabzonspor, tarihi güzel anlar yasiyor. Pozitif olarak destek olalim. Bu kadar puan farkini kimse tahmin edemezdi. Öyle hedefim olmadi, her hafta maç maç baktim. Oyun geliserek gidecek. Taraftarimiz ile savunmayi, hücumu beraber yapan takimla hep birlikte sezon sonunda horon oynayacagiz insallah."

- Erdinç Sözer'in açiklamalari

Medipol Basaksehir Yardimci Antrenörü Erdinç Sözer, çok güzel, keyifli bir maç oynandigini belirterek, "Iki takim da galibiyet için oynadi. Biz de maçi kazanmak istedik, ona göre oynadik. Ikinci yari, daha net, güzel basladik. Top parça parça bizdeydi, topa sahip çiktik. Daha net oynasak gol atabilirdik. Iki takimin da memnun olmasi lazim. Iki takim için de normal bir sonuçtu." diye konustu.

Sözer, karsilasmada Trabzonspor'un penalti bekledigi pozisyona iliskin soru üzerine, pozisyonu yeniden incelediklerini, hakemin dogru karar verdigini kaydetti.

Futbolculari Edin Visca'nin transferde adinin Trabzonspor'la anilmasiyla ilgili soru üzerine Sözer, "Bu gelismeler normal. Ben bir sey diyemem. Bizim için degerli bir oyuncu. Su anda bir gelisme yok." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA