Bedensel Engelli Okçu Aysegül Güney, Milli Forma Için Ter Döküyor

Batman'da bedensel engelli 19 yasindaki Aysegül Güney, Bedensel Engelliler Açik Hava Okçuluk Türkiye Sampiyonasi'nda kadinlar kategorisinde dördüncü olduktan sonra milli takim kampina davet edildi Aysegül Güney:'Ay yildiz formayi giyip uluslararasi müsabakalarda basari elde etmek istiyorum'.

IBRAHIM TOPRAK - Batman'da bedensel engelli okçu Aysegül Güney, milli formayla basari elde etmek için haftanin 6 günü yogun tempoda çalismalarini sürdürüyor.

Batman'da yasayan 19 yasindaki Güney, 2 yil önce geçirdigi bir kazanin ardindan tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Saglik Bilimleri Üniversitesi Gülhane Egitim ve Arastirma Hastanesinde fizik tedavi görmeye baslayan Güney, tedavi sürecinde bedensel engelli milli okçularla tanisti. Onlarin yönlendirmesiyle spora ilgisi artan Güney, hastanedeki tedavisinden sonra Batman Belediyesi okçuluk kursunda egitim aldi.

Güney, kisa sürede kendini gelistirdi ve 8-11 Kasim'da Antalya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Açik Hava Okçuluk Türkiye Sampiyonasi klasik yay kadinlar kategorisinde Türkiye dördüncüsü oldu. Milli takim antrenörleri tarafindan begenilen Güney, milli takim kampina davet edildi.

Güney, milli formayi giymek için haftanin 6 günü sürdürdügü yogun antrenmanlarla hedefine odaklandi.

- Milli okçular ilham kaynagi oldu

Güney, AA muhabirine, 2019 yilinda geçirdigi talihsiz bir kaza sonrasi tedavi sürecinde milli okçu sporcularla tanistigini, onlarin tavsiyesi üzerine okçu olmaya karar verdigini söyledi.

1955 Batman Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde çalismalarinin devam ettigini kaydeden Güney, yaklasik bir yildir yogun bir çalisma süreci geçirdigini belirtti.

Bedensel Engelliler Açik Hava Okçuluk Türkiye Sampiyonasi klasik yay kadinlar kategorisinde Türkiye dördüncüsü oldugunu ifade eden Güney, söyle konustu:

"Zorlu bir süreçti. Yarismacilarin bir kismi milli takim, kalani da çevre iller ve bölgelerden gelen sporculardi. Zorlu bir süreçten sonra dördüncülügü elde ettim. Bu basariyla milli takim antrenörleri tarafindan milli takim kampina davet edildim. Ay yildiz formayi giyip uluslararasi müsabakalarda basari elde etmek istiyorum."

- "Aysegül önemli bir yol katetti"

Okçuluk antrenörü Ebru Savir de Aysegül'ün azimli ve istekli oldugunu, haftanin 6 günü yogun bir antrenman süreci geçirdiklerini anlatti.

Aysegül'ün ilk zamanlarda günde 80-90, simdi ise yaklasik 300 ok atabildigini kaydeden Savir, "Fitness ve teknik taktik antrenmanlari ile Aysegül bayagi bir yol katetti." dedi.

Savir, Aysegül'ün milli takim antrenörleri tarafindan çok begenildigini, milli takim kampina davet edildikten sonra çalismalari yogunlastirdiklarini belirterek, "Hedefimiz Aysegül'ün milli takima seçilmesini saglamak." diye konustu.

Kaynak: AA