Ahmet Agaoglu Açiklamasi '2019-20 Senaryolarini Önümüze Koymayin Elinizde Patlar'

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, "2019-20’nin malum senaryolarini da raftan indirip, üstündeki tozu alip, tekrar önümüze koymaya çalisirlarsa, belki bazi ince hesaplar yapiyorlarsa, sakin o topa girmesinler o top ellerinden patlar" dedi

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda sahasinda Medipol Basaksehir ile golsüz berabere kalan Trabzonspor’da, Baskani Ahmet Agaoglu, maçin ardindan basin mensuplarina degerlendirmede bulundu. Agaoglu, ilk yarinin bir degerlendirmesini yaparak, “Ilk yarinin geneliyle alakali konusacak olursak, hocamiz ve oyuncularimizi tebrik etmekten baska söyleyecek söz bulamiyorum. Hedefledigimiz noktada bitirdik” dedi.

Ahmet Agaoglu, hakem hatalariyla ilgili olarak ise söyle konustu, “Özellikle Anadolu Kulüplerinin caninin çok yandigi yerde, ligin ikinci yarisi çok çetin geçecek. Düsme hattindaki kulüpler can havliyle mücadele ediyor. Olmayan bütçeleriyle kulüplerini yönetmeye çalisiyorlar. Herkesin çok dikkatli olmasini istiyorum. 2019 - 20’nin malum senaryolarini da raftan indirip, üstündeki tozu alip, tekrar önümüze koymaya çalisirlarsa, bir kere daha söylüyorum; Sakin ha sakin böyle bir seye tesebbüs edilmesin. Herkes isini yapsin. Tekrar söylüyorum algi yaratilmaya çalisiliyor. Belki bazi ince hesaplar yapiliyor. Ben de sunu söylüyorum, sakin ha o topa bir daha girmeyin o top elinizde patlar. Biz Trabzonspor kulübü olarak herkesin isini en iyi sekilde yapmasi için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Trabzonspor kulübü baskani konusuyor, 12 mikrofon, 8 - 10 kamera. Bir Anadolu Kulübü, baska bir Anadolu Kulübü oynadiginda, yerel mikrofon ve ajans mikrofonlari haricinde imkan bulamiyor. Eger Allah nasip eder de, bu sezon sonunda o kupa Trabzonspor’un elinde yükselirse ki o Trabzonspor’un elinde yükselen degil ayni zamanda Anadolu Kulüplerinin adaletli ülke futbol adina verdikleri mücadele olarak yükselir. Bu kupanin sahibi sadece Trabzonspor olmaz, bu kupanin sahibi tüm Anadolu’dur hatta tüm kulüplerimizdir. Bir pozisyonda ele çarpti mi çarpmadi mi oraya verilip buraya verilmez, tabi ki hakem hatalari olacaktir. Neticede oyuncunun hata yaptigi yerde hakemlerde hata yapacaktir. Oyuncunun golü atamadigi yerde hakemin de hata yapmasi normaldir. Bizim hata düzeyini düsürmemiz gerekiyor. Kulüpler olarak elimizden gelen gayreti gösterdik” dedi.

Baskan Ahmet Agaoglu, transfer çalismalariyla ilgili olarak ise, “Biz de sistem söyle çalisiyor; asagidan geliyor, izlemeden geliyor, hocanin talepleri dogrultusunda geliyor. Hoca degerlendirdikten sonra o oyuncunun Trabzonspor’un mali kriterlerine uyup uymadigini kontrol ediyor ve bize geliyor. Bize 3 isim veriyor 4 isim veriyor ve biz girisimde bulunuyoruz. Ben isim konusmam bana sormayin. Resmi olmasa da bazi oyuncularimiza aldigimiz teklifler var. Yurt içi ve yurt disindan. 5-6 milyon Euro’luk bir transfer limitimiz var. Ama bu kasamizda 5 milyon Euro’muz var anlamina gelmiyor” diye konustu.

Baskan Agaoglu, Visca’nin transferinin sorulmasi üzerine ise söyle cevap verdi, “Bu soruyu önce hocaya sormaniz gerekiyor. Basaksehir’in bir oyuncusuna 2 - 3 kulübün talip olmasi kadar güzel bir sey yok. Basaksehir adina güzel bir sey” dedi.

Agaoglu, sakatliklari nedeniyle sezonu kapatan Gervinho ve Edgar’in lisanslarinin da askiya alinacagini söyledi.



(Gökmen SahinIHA)

Kaynak: İHA