Adana'da Seyislerin Eylemi At Yarislarinin Gecikmeli Baslamasina Neden Oldu

Yesiloba Hipodromu'nda görevli seyisler, maaslarindaki düzenlemeyi yetersiz bulduklari gerekçesiyle eylem yapti, at yarislari 2,5 saat gecikmeli basladi.

Yeni yilda ücretlerinde yapilan düzenlemeyi yeterli bulmayan seyisler, haralarin önünde toplanarak 13.30'da baslayacak yarisa atlarin çikmasini engelledi.

Çok sayida seyis haralar önünde toplanarak maas düzenlemelerine karsi eylem yapti.

Seyislerden Ramazan Topkaya, gazetecilere, daha önce her seyisin bir atla ilgilendigini simdi ise ikinci ata bakmanin zorunlu tutuldugunu ifade etti.

Topkaya, üçüncü atin bakimi için de çalismaya zorlandiklarini ve buna karsi gelenlerin de isten çikarilmakla tehdit edildigini öne sürerek "Daha önce asgari ücretle bir atin bakimini üstlenirken simdi bizden yeni belirlenen asgari ücrete 1000 lira ek yapilarak üç atin bakimini yapmamizi istiyorlar. Hafta sonu iznimiz yok. Fazla mesai ücreti alamiyoruz. Bunun yaninda vefat, dogum ve hastalik gibi durumlarda da çalisanlar izin kullanamiyor. Is veren 'Bu benim sorunum degil.' diyebiliyor ve isten çikarabiliyor. Bizler de taleplerimizi yönetime ilettik. Sorunlarimiza çözüm bulunmasini istiyoruz."

Seyislerden Tarik Sincan da at tepmesi sonucu bir böbregini kaybettigini ancak çalismayi sürdürdügünü anlatarak yeni maas düzenlemelerine tepki gösterdi.

Türkiye Jokey Kulübü yönetiminin seyislerin talebini degerlendirip 28 Aralik'a kadar çözüme kavusturma yönündeki duyurusunun ardindan eylem sonlandirildi.

Seyislerin eylemini tamamlamasiyla 13.30'da baslamasi gereken ilk yaris 16.00'da kosuldu.

Kaynak: AA