Abdullah Avci Açiklamasi 'Ceplerimiz Dolu; Harika Bir 13 Ay Bitti'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Ceplerimiz dolu. Harika bir 13 ay bitti. Trabzonspor, tarihi güzel anlar yasiyor. Pozitif olarak destek olalim. Bu kadar puan farkini kimse tahmin edemezdi. Öyle hedefim olmadi, her hafta maç maç baktim" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasinda Trabzonspor ile Basaksehir karsilasti. Müsabaka golsüz beraberlikle sonuçlandi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 11 yil çalistigi Medipol Basaksehir’e karsi oynadiklarini söyledi.

Avci, "En iyi organizasyonu, plani, hafizasi olan bir takim. Teknik adamlik yaptigim süreçte futbolcu olan Emre Belözoglu, ayni hafizayi devam ettiriyor" diye konustu.



Rakibe karsi çözüm bulamayinca baska formasyon denediklerini vurgulayan Avci, "Hem savunma hem hücumda iki takimin da planlari oldu. Bunlari dogru uygulayarak hareket ettik. Rakibi karsilamada çözüm bulamayinca baska formasyon denedik. Oyun olarak bütününde direkten dönenler var. Planlar, sabir var. Rakibe çok firsat vermemek var. Rakibin de dengeye girdigi oyunda, oyun olarak kazandik ama skor olarak kazanamadik diye düsünüyorum. Savunmanin merkezindeki oyuncular ilk defa birlikte oynadilar. Bence çok iyi oynadilar. Hamle sansimiz, kenar oyuncularimiz yok. Djaniny kenarda Abdülkadir, orta oyuncusu onu da kenarda kullaniyoruz. Ona ragmen oyuncular üstüne koyarak son ana kadar kazanmayi zorladilar . Oyuncularimi tebrik ediyorum. Alinan beraberlik var, yolumuza devam edecegiz" seklinde konustu.

Karsilasmanin 77. dakikasinda yasanan penalti pozisyonuna iliskin bir soru üzerine Avci, "Hakemler hakkinda konusmuyorum. Oralara takili kalirsam bütünü kaçiririm. Su an onla ilgili yorum yapmayayim" ifadelerini kullandi.

Türkiye Kupasi ile ilgili bir soruya ise Avci, "Yarin antrenmanimiz var. Elimde ne kalacak, sakatliktan çikanlar hepsine, genel duruma bakacagiz. Türkiye Kupasi da bir hedef. Iki hedefi sonuna kadar götürecegiz" diye konustu.



"Bu kadar puan farkini kimse tahmin edemezdi"

Edgar Ie’nin sakatlanmasi nedeniyle bir transfer düsündüklerini kaydeden Avci, "Devre arasi transferleri kolay olmuyor. Devre arasinda rakamlar, tespitler zor oluyor. Kenar oyuncusu eksikligim var. 3 oyuncu ihtiyacim var. Rekabeti kaliteyi arttirmak önemli. Bugün 1 puan kazandik. Ceplerimiz dolu. Harika bir 13 ay bitti. Trabzonspor, tarihi güzel anlar yasiyor. Pozitif olarak destek olalim. Bu kadar puan farkini kimse tahmin edemezdi. Öyle hedefim olmadi, her hafta maç maç baktim. Oyun geliserek gidecek. Taraftarimiz ile savunmayi, hücumu beraber yapan takimla hep birlikte sezon sonunda horon oynayacagiz insallah" dedi.

Kaynak: İHA