Yeni Malatyaspor Kulübünden Hakem Kararlarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Son oynadigimiz maçlarda hakem hatalarinin bariz bir sekilde artmasi, hakemlerin futbolcularimiza karsi tutum ve üsluplari camiamiz tarafindan hiçbir sekilde kabullenilmeyecek, herkese, her seye ragmen mücadelemiz sonuna kadar korkusuzca devam edecek'.

Yeni Malatyaspor Kulübü, son oynadiklari maçlarda hakem hatalarinin arttigini iddia ederek, hakemlerin futbolcularina karsi tutumlarini kabullenmeyeceklerini bildirdi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapilan açiklamada, ligin 18. haftasinda dün oynanan Yukatel Kayserispor karsilasmasindaki hakem kararlari hatirlatilarak, "Geçtigimiz sezonlar da dahil bugüne kadar birçok maçimizda sonuca dogrudan etki eden hakem hatalarini hep hos karsilayip tolere ettik. Ancak gelinen süreç itibariyla susmanin, göz ardi etmenin, bir seylerin degismesini beklemenin anlamsiz oldugunu dün aksam net olarak gördük. Hakem hatalarinin hem sampiyonluk yarisinda hem de alt siralarda oyunun kaderini belirleyecek düzeyde olmasina karsin Türkiye Futbol Federasyonunun bir çözüm gelistirememis olmasi ve hata yapan hakemlerin ödüllendirilip tekrar maçlara atanmasi kabul edilebilir gibi degil." denildi.

Açiklamada, Kayserispor maçiyla ilgili ise su ifadelere yer verildi:

"Dün aksam oynadigimiz Yukatel Kayserispor müsabakasinin 81. dakikasinda tüm kamuoyunun takdir ettigi gibi penaltimiz verilmemistir. Yine geçtigimiz haftalarda oynadigimiz Aytemiz Alanyaspor maçinda aleyhimize verilen penalti, futbolcumuz Haddadi’nin görmüs oldugu basit kartin ardindan oyundan atilmasi ve daha sayamayacagimiz hakkimizin, emegimizin, alin terimizin gasp edildigi hatalar…Yukatel Kayserispor müsabakasinda VAR hakemi Volkan Bayarslan’in penalti pozisyonunda orta hakem Hüseyin Göçek’i pozisyonu izlemeye davet etmemis olmasi ve sicagi sicagina ödüllendirilip bu hafta oynanacak Giresunspor-Hatayspor maçina atanmasini spor kamuoyunun takdirine birakiyoruz. Son oynadigimiz maçlarda hakem hatalarinin bariz bir sekilde artmasi, hakemlerin futbolcularimiza karsi tutum ve üsluplari camiamiz tarafindan hiçbir sekilde kabullenilmeyecek, herkese, her seye ragmen mücadelemiz sonuna kadar korkusuzca devam edecek. Konunun takipçisi olacagimizi tüm kamuoyuna saygiyla duyuruyoruz."

Kaynak: AA