Yeni Malatyaspor-Kayserispor Maçinin Ardindan Yasanan Olaylar

Yeni Malatyaspor Kulübü Baskani Adil Gevrek:'Dünkü maçta yasanan olayda tepkim sadece Hüseyin Göçek'e degildi. Benim sahaya inisim, tepkim bir haksizliga, adaletsizlige karsiydi' 'Bu haksizligin, adaletsizligin ve sistemin bir an önce degismesi, düzeltilmesi, temizlenmesi lazim. Maalesef 20 yildir kaç baskan, federasyon yönetimi degisti ama hakemlerden degisen yok. Ayni sistem devam ediyor'

Yeni Malatyaspor Kulübü Baskani Adil Gevrek, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasinda dün Yukatel Kayserispor maçinin ardindan sahaya inerek hakem Hüseyin Göçek'in üzerine yürümesinin, haksizlik ve adaletsizle karsi oldugunu söyledi.

Gevrek, Kulüpler Birligi Vakfinin Istanbul'daki ofisinde gerçeklestirilen toplantinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Yaptigi davranisin dogru olmadigini dile getiren Gevrek, "Dünkü maçta yasanan olayda tepkim sadece Hüseyin Göçek'e degildi. Benim sahaya inisim, tepkim bir haksizliga, adaletsizlige karsiydi. Bu haksizlik, bu adaletsizlik maalesef sadece dünkü maçta degil, önceki karsilasmalarda da vardi. Daha önce bir sey söylemedik, konusmadik. Demek ki sesimizi duyurmak için sahaya inmemiz gerekiyormus." diye konustu.

Türk futbolunda Video Yardimci Hakem (VAR) uygulamasinda en çok hakemlerin tartisildigini anlatan sari-siyahli kulübün baskani, "Ben ceza alacagimi biliyorum ama benim aldigim ceza kadar, acaba onlar ceza alacak mi? Tabii ki hatadir olacak ama bu hatanin bedeli kimse ödemiyor. Maalesef biz camialar ve takimlar olarak ödüyoruz. Bu haksizligin, adaletsizligin ve sistemin bir an önce degismesi, düzeltilmesi, temizlenmesi lazim. Maalesef 20 yildir kaç baskan, federasyon yönetimi degisti ama hakemlerden degisen yok. Ayni sistem devam ediyor. Artik bu sistemin adaletli olmasi lazim." ifadelerini kullandi.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Yukatel Kayserispor maçinda VAR olarak görev yapan Volkan Bayarslan'a 19. haftada maç verildigini belirten Adil Gevrek, "Bugün VAR olan hakeme maç verilmis. Bu daha büyük skandal. Asil suçlu olan hakem o." seklinde görüs belirtti.

Adil Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Nihat Özdemir ile yasanan olayi konustugunu anlatarak, "Federasyon Baskani, gerekeni yapacagini söyledi. Yapmis, çok güzel yapmis. VAR'daki hakeme maç vermis. Süper Lig'de iyi oynariz kötü oynariz, puan aliriz almayiz, düseriz çikariz önemli degil ama biz adaletli bir sekilde olmasini istiyoruz. Malatya'nin hakkini bundan sonra da her gün, her anlamda savunacagiz ve her yerde de konusacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'de 18. hafta sonunda 15 puanla 18. sirada bulunan Malatya temsilcisinin baskani, sunlari kaydetti:

"Allah'in izniyle bu takim düsmeyecek. Dün aksam gördügüm tabloya göre söylüyorum. Ben de sonuna kadar hem takimimin haklarini savunmak hem de Türk futbolunun daha seffaf olmasi ve adaletli yönetilmesi için elimden gelen her seyi yapacagim. Bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli gerekirse hem Malatya hem de Türk futbolu için ben öderim. Ne ceza alacagimi da biliyorum. Bu bedeli bundan sonra da ödemeye hazirim. Malatyaspor camiasi olarak asla susmayacagim."

Baskan Gevrek, sahaya girisinin hakemi dövmek amaçli algilandigini ancak sözlü tepki göstermek istedigini, siddet uygulama niyeti olmadigini söyledi.

Kaynak: AA