Yeni Malatyaspor'dan Hakem Açiklamasi

Yeni Malatyaspor Kulübü, Kayserispor maçini yöneten hakemlere tepki göstererek, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir çözüm gelistirememis olmasi ve hata yapan hakemlerin ödüllendirilip tekrar maçlara atanmasi kabul edilebilir gibi degil" açiklamasi yapti.

Süper Lig’de dün oynanan Yeni Malatyaspor-Kayserispor maçi sonrasi yasanan olaylar spor camiasinda büyük yanki uyandirirken, bugün aksam saatlerinde Yeni Malatyaspor Kulübü’nden yapilan yazili açiklama ile hakemlere tepki gösterildi.

Kulübün sosyal medya hesaplarindan yapilan açiklamada, birçok maçta sonuca dogrudan etki eden hakem hatalarini hep hos karsilayip tolere edildigi belirtilerek, "Geçtigimiz sezonlar da dahil bugüne kadar birçok maçimizda sonuca dogrudan etki eden hakem hatalarini hep hos karsilayip tolere ettik. Ancak gelinen süreç itibari ile susmanin, göz ardi etmenin, bir seylerin degismesini beklemenin anlamsiz oldugunu dün aksam net olarak gördük. Hakem hatalarinin hem sampiyonluk yarisinda hem de alt siralarda oyunun kaderini belirleyecek düzeyde olmasina karsin Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir çözüm gelistirememis olmasi ve hata yapan hakemlerin ödüllendirilip tekrar maçlara atanmasi kabul edilebilir gibi degil.

Yine geçtigimiz haftalarda oynadigimiz Aytemiz Alanyaspor maçinda aleyhimize verilen penalti, futbolcumuz Haddadi’nin görmüs oldugu basit kartin ardindan oyundan atilmasi ve daha sayamayacagimiz hakkimizin emegimizin alin terimizin gasp edildigi hatalar. Yukatel Kayserispor müsabakasinda VAR hakemi Volkan Bayarslan’in penalti pozisyonunda orta hakem Hüseyin Göçek’i pozisyonu izlemeye davet etmemis olmasi ve sicagi sicagina ödüllendirilip bu hafta oynanacak Giresunspor - Hatayspor maçina atanmasini spor kamuoyunun takdirine birakiyoruz.

Son oynadigimiz maçlarda hakem hatalarinin bariz bir sekilde artmasi, hakemlerin futbolcularimiza karsi tutum ve üsluplari camiamiz tarafindan hiçbir sekilde kabullenilmeyecek, herkese her seye ragmen mücadelemiz sonuna kadar korkusuzca devam edecektir. Konunun takipçisi olacagimizi tüm kamuoyuna saygiyla duyuruyoruz."

Kaynak: İHA