Türkiye Güres Sampiyonasi Sakarya'da Basladi

10 farkli siklette yaklasik 600 sporcunun katilimiyla düzenlenen Büyükler Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi, Sakarya’da basladi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen Büyükler Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi basladi.

Serdivan Spor Salonu’nda 10 farkli siklette yaklasik 600 sporcunun katilimiyla düzenlenen sampiyonanin ilk gününde 55, 63, 72, 82 ve 97 kilolarda eleme müsabakalari yapildi.

Büyük heyecana sahne olan mücadeleler Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu ve Asbaskani Ahmet Tasli, Türkiye güres Federasyonu yetkilileri, sporcular, antrenörler ve sporseverler tarafindan ilgiyle takip edildi. 168 sporcunun mücadele ettigi elemeler sonrasi gerçeklestirilen yari final müsabakalarini kazanan sporcular, yarin gerçeklestirilecek final müsabakalarinda da mücadele etmeye hak kazandilar. Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, gerçeklesecek sampiyonadan sonra dereceye girenleri milli takim kampina davet edeceklerini belirtti.



“Dünya ve olimpiyat sampiyonlari bugün minderdeki sporculardan çikacak”

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, “Bu maçlardan sonra milli takim kampini açacagiz. Burada derece alanlari milli takim kampina davet edecegiz ve Macaristan’daki Avrupa Sampiyonasi’na hazirlayacagiz. Bu maçlar bize isik tutacaktir. Insallah güresin gelecekteki Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonlari bugün minderdeki sporculardan çikacak. Burada genç ve yetenekli sporculari bulup takip edersek güresimizin yarinlari daha güvenli, daha iyi, daha güzel olacak” dedi.

Kaynak: İHA